Diputació acompanya a Requena en la seua tradicional mostra d’embotits

La diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, i el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, han participat en la inauguració de la XXV ‘Mostra d’embotit artesà i de qualitat de Requena’, que se celebra durant aquest cap de setmana en la capital de la comarca. Una cita ineludible de la gastronomia valenciana que s’ha convertit ja en un dels clàssics entre els esdeveniments comercials que se celebren en les comarques valencianes i en la qual la Diputació, un any més, ha volgut estar present.

La inauguració va tenir lloc aquest divendres i, a més dels diputats, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i els secretaris autonòmics de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, a més de la resta d’autoritats locals que van aprofitar per a fer un recorregut pel recinte de la fira.
Bartolomé Nofuentes i Isabel García van coincidir a l’hora d’assenyalar que aquest tipus de fires i certàmens “són imprescindibles per al desenvolupament econòmic de les comarques valencianes i un aparador immillorable per a donar a conéixer els productes de la nostra terra”.

PublicitatTroballengua  

Sens dubte, es tracta de l’edició més innovadora de la Mostra, que fusiona els tradicionals expositors per a degustar la gastronomia de la zona, tastar vins, showcookings dirigits per xefs valencians, teatre i visites al patrimoni de Requena.
Al llarg del cap de setmana se succeiran els tastos. La d’oli, que dirigirà Oli-*Oli, comptarà amb les copes blaves oficials i consistirà en una degustació i posterior anàlisi de diferents varietats d’oli d’oliva. El tast de formatges la farà Foia de l’Església i mostrarà el procés de l’elaboració de cadascun dels formatges i ensenyarà quins es poden cuinar. Cafes Reke farà una ‘masterclass’ sobre les diferents varietats de cafè i totes les aromes que es poden detectar en ell. Per la seua banda, la DOP Utiel-Requena farà un tast de diferents vins de la Denominació d’Origen.

El patrimoni serà una altra de les grans bases de Requena per a enriquir encara més l’experiència dels visitants. Tots els monuments de la Vila i els museus de la ciutat romandran oberts durant el cap de setmana. L’horari de la Mostra d’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena és el dissabte de 10:00 a 21:00h i el diumenge de 10:00 a 19:00h.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana