sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació activa obres en 28 municipis per a l’excel·lència turística

La Diputació de Castelló ha activat ja els 1,7 milions d’euros anunciats pel president Moliner com un nou impuls inversor per a l’excel·lència turística de la província que es traduirà en obres i millores en 28 municipis castellonencs. Així, el Govern Provincial ha aprovat en Junta de Govern la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a Inversions Turístiques Financerament Sostenibles (IFS) als municipis de la província.

“Es tracta d’una nova inversió del Govern Provincial pel municipalisme, per millorar la competitivitat turística i per les oportunitats de futur. Perquè aquesta terra no pot créixer amb taxes, sinó amb inversions que ens ajuden a estar més preparats per a generar major riquesa”, ha explicat el president, qui ha incidit que “es tracta d’impulsar la màxima competitivitat del sector transformant els nostres recursos en productes turístics”.

En aquest sentit, el president ha posat l’accent que “tot l’esforç inversor que fem des de la Diputació amb cinc milions d’euros dirigits a la promoció turística de la mà dels empresaris i els municipis no serveix de res si no adaptem el nostre territori a les demandes d’un mercat tan exigent com és el turístic. Nosaltres no ens conformem a ser un més d’aquest infinit ventall de destinacions, sinó que volem liderar la creació de nous productes turístics”.

Cal tenir en compte que el Govern Provincial suma aquest nou capítol inversor als 5,1 milions ja prevists al seu pressupost anual i es confirma amb això com l’Administració que més inverteix en el turisme de Castelló amb 6,8 milions d’euros.

Liderar la creació de nous productes turístics

La inversió d’1,7 milions d’euros que s’acaba de resoldre es correspon amb una nova línia de subvencions, finançades amb el superàvit de la liquidació de 2016 i que s’engega des de l’àrea de Cooperació Municipal per al foment d’una inversió turística en infraestructures i serveis, i les sufraga al 100% la Diputació amb una quantia màxima de 70.000 euros.

Els millors projectes turístics en vuit línies d’actuació

Aquesta línia de subvencions de la Diputació impulsarà els millors projectes turístics en vuit línies d’actuació:

Creació de producte turístic. Tenim infinits recursos turístics en aquesta província que requereixen ser valorats i treballats professionalment per convertir-los en productes atractius per al visitant, rendibles i capaços d’oferir una experiència única. Tal com ha explicat el president Moliner, “el recurs turístic es veu, el producte turístic es viu. Aquests productes podran estar basats en atractius naturals, observatoris, centres d’interpretació o rutes temàtiques”.

Gestió del patrimoni. En aquest apartat s’inclouen les despeses de rehabilitació i millora d’infraestructures i immobles d’ús turístic i públic (museus, edificis calmes de congressos i convencions, oficines d’atenció turística, edificis històrics…)

Obres per la prehomologació de senderes municipals. En aquest capítol, Moliner ha explicat que “volem crear la millor xarxa de senderes avalada per la Federació Valenciana de Muntanyisme. La nostra terra està plena de camins que ens acosten als nostres pobles, a les nostres muntanyes i el nostre patrimoni, posem-los en valor”.

Obres per a la realització, millora i senyalització de carrils bici i altres infraestructures d’ús per cicloturistes.

Obres per a la realització, millora i senyalització de centres de bicicleta d’alta muntanya BTT i itineraris municipals, d’acord al Programa de la Diputació ‘Castelló Escenari Esportiu”.

Condicionament d’accessos i entorns al voltant de monuments declarats BIC, paratges naturals, arbre monumental, conjunt històric artístic o Béns de Rellevància Local.

Obres per a la realització, millora d’accessos i senyalització de recintes de festivals de música. “Castelló és terra de festivals i volem que promotors i les desenes de milers d’assistents se senten més a gust aquí, i repetisquen”, ha indicat el president.

Senyalització indicativa i/o direccional dels recursos turístics del municipi, a fi d’incrementar el grau de coneixement i facilitar l’arribada als reclams turístics dels pobles.

Últimas noticias

Contenido relacionado