Diputació ajudarà amb 190.000 euros a 67 ajuntaments i 5 mancomunitats per a atendre els ciutadans estrangers a la província

La institució subvencionarà cursos de castellà, campanyes d'integració, serveis d'assessoraments o jornades de participació intercultural, entre altres iniciatives.

La Diputació d’Alacant ha donat el vistiplau a la distribució de 190.000 euros en ajudes destinades a l’atenció als ciutadans estrangers que resideixen a la província, de les quals es beneficiaran 67 ajuntaments i 5 mancomunitats.

El diputat de Residents Internacionals, Juan de Dios Navarro, ha destacat que l’objectiu d’estos programes és col·laborar amb les entitats locals de la nostra província en el desenvolupament de projectes i activitats que “contribuïsquen a ajudar, assessorar i integrar als milers d’estrangers que han triat la nostra província per a viure”.

En este sentit, se subvencionaran iniciatives com a cursos d’espanyol, campanyes de conscienciació i integració, serveis d’atenció i assessorament, campanyes informatives sobre el padró municipal, programes de voluntariat, jornades de participació intercultural o activitats esportives.

“La demanda d’esta mena de projectes ha augmentat de manera significativa en els últims anys donada la importància que, per a la seua plena integració a Alacant, té, per exemple, el coneixement del castellà o de les qüestions legals, jurídiques o laborals que els concerneixen”, ha destacat Navarro.

Les subvencions destinades a ajuntaments ascendeixen a 178.000 euros, mentre que s’invertiran 12.000 euros en mancomunitats.

Els municipis beneficiats són Aigües, El Campello i Mutxamel, en L’Alacantí, i Albatera, Algorfa, Almoradí, Benferri, Benijófar, Bigastro, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, San Isidro, San Miguel de Salinas i Torrevieja, a la Vega Baixa.

Alcalalí, Benigembla, Benimeli, Calp, Dénia, Llíber, Murla, Castell de Castells, Ondara, Orba, Parcent, Pego, el Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, Sanet y Negrals, Tormos i Xábia, a la Marina Alta, i L’Alfàs del Pi, Altea, Beniardá, Bolulla, Callosa d’en Sarrià, Finestrat, Polop, Relleu i Tàrbena, en la Marina Baixa.

A la comarca del Comtat, les ajudes arribaran a L’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Facheca, Muro d’Alcoy, l’Orxa i Plans, mentre que de L’Alcoià es beneficiaran Banyeres de Mariola, Onil i Tibi.

Finalment, la Diputació també subvencionarà activitats per a ciutadans estrangers als ajuntaments d’Aspe, Elda, el Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes i La Romana, en el Mitjà Vinalopó, Crevillent, al Baix Vinalopó, i Salinas i Sax, en l’Alt Vinalopó. Per part seua, la convocatòria dirigida a mancomunitats ha inclòs a: Sota Segura, De la Vinya i el Marbre, Serveis Socials de la Vega, Serveis Socials Mariola i Serveis Socials i Turisme de Pego, L’Atzúbia i Les Valls.

ValenciàEspañol