17:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació ajudarà a Beniparrell en la recuperació del claustre del Convent de Carmelites

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Patrimoni, ajudarà el municipi de Beniparrell a recuperar i restaurar el claustre de l’antic Convent de Carmelites, un edifici d’estil neoclassicista que data del segle XVIII, i obrir-lo a l’actual plaça del poble o Plaça del Baró. Així ho ha anunciat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de l’Horta Sud per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i altres col·laboracions.

En concret, la intenció del Consistori de Beniparrell és adquirir en propietat l’immoble que alberga actualment aquest claustre per a posteriorment enderrocar l’edifici i que el claustre, una vegada restaurat, passe a formar part de la plaça Major, ampliant així aquest espai per al gaudi de la ciutadania del municipi.

Maria Josep Amigó ha manifestat que des de la Diputació de València «sempre estarem al costat dels Ajuntaments i, en particular, amb el de Beniparrell per ajudar i col·laborar amb el Consistori per tal de guanyar aquest espai de gran valor històric, arquitectònic i cultural per a la ciutadania», ha indicat. La vicepresidenta ha assegurat que «es tracta d’una obra ambiciosa i des de l’Àrea de Patrimoni ajudarem a fer realitat la recuperació d’aquest edifici per al gaudi dels veïns i veïnes del municipi i els seus visitants, que de segur quedarà per a la posteritat», ha remarcat.

Així mateix, la vicepresidenta ha reivindicat «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis», en la línia marcada «pel nou equip de govern de la Diputació per tal d’afavorir l’execució d’aquelles actuacions que aposten per millorar la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns», ha assegurat.

Per la seua part, l’alcalde de Beniparrell, Salvador Masaroca, ha explicat que des del Consistori «ja hem mantingut diferents contactes amb l’Àrea de Patrimoni de la Diputació de València per tal d’explorar diferents possibilitats que ens permeten iniciar les actuacions de restauració i recuperació d’aquest claustre de l’antic Convent de Carmelites», ha apuntat. «Un immoble que mereix donar-se a conèixer per tal d’afavorir la difusió del patrimoni arquitectònic i cultural de Beniparrell», ha subratllat Masaroca.

Últimas noticias

Contenido relacionado