La Diputació injectarà 2,4 milions d’ajudes per a posar en valor el patrimoni provincial amb els Fons FEDER de la UE

Moliner: "La suma d'esforços es materialitzarà en importants actuacions patrimonials per a un millor futur de Castelló"

Esta alternativa arriba després que el teatre Olympia haja decidit suspendre l'obra en la qual participa el còmic per les amenaces de Espanya 2000.
Publicitat

La Diputació de Castelló injectarà 2,4 milions d’euros d’inversió a les ajudes per a la protecció, conservació o recuperació sobre béns de patrimoni cultural i la seua posada en valor cofinançades pel programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana en la província en l’exercici 2014-2020.

Amb este important compromís, el Govern Provincial torna a sumar esforços al costat de l’Administració Valenciana a l’hora de dur a terme importants iniciatives en benefici de la millora de les oportunitats i els serveis dels municipis castellonencs. Una aposta per la recuperació patrimonial com a impuls a la creació de més i millors oportunitats que es contextualitza l’any Europeu del Patrimoni Cultural.

PublicitatRovira  

Així ho ha destacat el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha assegurat que “la suma d’esforços en esta línia de treball permetrà dur a terme importants actuacions de cura i posada en valor del patrimoni per a un millor futur dels pobles de Castelló. Des del Govern Provincial mantenim en la divulgació, cura i posada en valor del patrimoni un important eix d’actuació perquè estem convençuts que en açò resideixen moltes de les oportunitats de futur dels nostres pobles, no solament per a la millora de vida dels seus ciutadans sinó per a dinamitzar-los turísticament i seguir generant més ocupació i riquesa”.

Cal tenir en compte que esta inversió provincial permetrà aconseguir una inversió global d’entorn de 50 milions d’euros en la província a través dels fons FEDER, “una inversió molt important que es traduirà en actuacions significatives per als municipis castellonencs”.

El Patrimoni com una oportunitat de futur per als pobles

La inversió addicional de 2,4 milions d’euros per part de la Diputació a aquests Fons FEDER respon al compromís del Govern Provincial per la recuperació de patrimoni amb l’objectiu d’impulsar millors oportunitats turístiques i de futur als municipis de la província. Amb esta nova injecció inversora, el Govern Provincial consolida el seu lideratge en restauració i posada en valor del patrimoni castellonenc, després d’haver invertit des de 2011 un total de 9.143.696 euros.

“Des del Govern Provincial volem continuar liderant la inversió en patrimoni a Castelló perquè ens defineix, ens uneix, ens fa créixer i ens fa sentir orgullosos. És per açò que la Diputació aportarà a aquest pla 2,4 milions d’euros addicionals per a recuperar patrimoni en la convocatòria de Fons FEDER de la Comunitat Valenciana. Són 2,4 milions procedents del superàvit pressupostari de la Diputació en 2017 i que es destinaran de forma íntegra a inversions financerament sostenibles com és la recuperació de patrimoni”, ha assenyalat Moliner.

Més Europa per a una millor província de Castelló

La posada en valor del patrimoni provincial com a oportunitat de desenvolupament és una via de treball estratègica de la Diputació d’acord als objectius marcats també per la Unió Europea en este 2018 com a Any Europeu del Patrimoni.

És per açò que la Diputació treballa en la recuperació i posada en valor de l’enorme potencial patrimonial de la província, que compta amb 300 monuments declarats Bé d’Interès Cultural i desenes de tradicions ancestrals que els castellonencs han sabut mantenir.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela