22 C
Valencia

La Diputació s’uneix per a crear ajudes de reparació del litoral i urgeix a la Generalitat a sumar fons

La institució, en matèria mediambiental s'ha adherit formalment en el Ple extraordinari d'este dimarts, a l'Aliança Europea per a la Recuperació Verda (Green Recovery Alliance) que significa que les mesures per reactivar l'economia no han d'oblidar els criteris de sostenibilitat.

- Publicitat -AVL

La Diputació de Castelló ha aprovat una declaració institucional on s’acorda estudiar una línia d’ajudes per part de la Diputació Provincial pels municipis més afectats pel temporal Glòria i a la vegada demanar també a la Generalitat Valenciana que avance en les mesures econòmiques previstes per a recuperar el litoral castellonenc.

Este ha estat un dels punts d’un ple extraordinari on tots els partits han estat d’acord en la importància per l’economia provincial del recondicionament de les costes i més després que al temporal se li sumara la situació de crisi econòmica per tots els sectors, i en especial el turisme, provocada per la covid-19

L’apertura de les platges, els costos de la seua adequació i les mesures futures també han format part d’un Ple extraordinari on a més s’ha fet un nou pas en temes de medi ambient amb l’adhesió formal a l’Aliança Europea per a la Recuperació Verda (Green Recovery Alliance).

Un fet en què la Diputació ha estat pionera, ja que s’ha convertit així en la primera institució regional pública a l’Estat espanyol en donar suport a este manifest promogut pel comité de Medi Ambient del Parlament Europeu, que sol·licita als governs de la Unió que tinguen en compte criteris per a la sostenibilitat en les estratègies que es duguen a terme per a reconstruir l’economia europea després d’este període de recessió provocat per la Covid-19.

Esta adhesió significa que les mesures vinculades al ressorgiment i recuperació econòmica que s’aplicaran a la província de Castelló, respondran al compromís per la sostenibilitat i la responsabilitat social, que com s’ha recordat també “estan dins dels objectius de la institució”, com ha destacat el diputat de Compromís, Ignasi García.

Així, este pacte verd subratlla que la lluita contra la pandèmia “és la principal prioritat”, però afegeix que, atés a les conseqüències que tindrà la Covid-19, “Europa ha de donar una resposta econòmica coordinada forta per a superar un colp més dur que el que va suposar la crisi de 2008”.

Segons el manifest internacional, la via per a donar eixa resposta és realitzar “inversions massives” que hauran de “desencadenar un nou model econòmic europeu” que gire al voltant dels “principis ecològics i de protecció de la biodiversitat”.

D’altra banda, també cal destacar que en el Ple de hui, tots els portaveus han tingut un record per les 210 persones de Castelló, que han estat víctimes mortals de la covid-19.

Altres punts destacats de l’ordre del dia d’esta sessió extraordinària han passat també per dacions de comptes o les aprovacions de modificacions de crèdits per algunes de les despeses extraordinàries que s’han portat a terme, especialment en actuacions i compres de materials sanitaris.

Per la seua part, des del Partit Popular, que s’ha abstingut en la votació per aprovar la modificació de crèdit del punt 10, Salvador Aguilella ha tractat de qüestionar el repartiment que ha fet la Diputació de les mascaretes, a la qual cosa, el diputat d’Hisenda, li ha recordat que els criteris responen a temes poblacionals, prioritzant els municipis més xicotets.

CENTRES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

Cal destacar que algunes de les acusacions més fortes han vingut per part de la diputada Elena Vicente-Ruiz, que en parlar del centre d’Educació Especial ha acusat el govern central “d’aprofitar l’Estat d’Alarma per modificar la Llei d’Educació” a més d’afirmar en diverses ocasions que als socialistes “els agrada l’estat d’alarma”.

En resposta a estes afirmacions, la diputada i vicepresidenta Patricia Puerta, he fet referència al text de la Llei, inclús llegint paràgrafs que, segons ha assenyalat desmentien les afirmacions de la diputada popular i ha negat que Diputació vaja a tancar el Centre d’Educació Especial de la Penyeta Roja.

A l’apartat de precs i preguntes, des de Ciudadanos, la diputada Cristina Fernández ha demanat que s’explique en quin estat està, precisament, este centre d’educació especial de la Penyeta Roja després dels últims canvis patits.

També, dins dels precs, Marta Barrachina, del Partit Popular, ha demanat a la Diputació que faça un esforç per reobrir els centres CEDES de la província “amb les pertinents mesures de seguretat” perquè els emprenedors puguen reprendre els seus projectes.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià