miércoles, 22 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació i Ajuntament de Betxi firmen la cinquena fase de rehabilitació del Palau-Casell

La Diputació de Castelló i l’ajuntament de Betxí han firmat la cinquena fase de rehabilitació del Palau-Casell de la localitat.
“Està sent una il·lusió per a tots els veïns de Betxí i estem complint amb els terminis que ens havíem traçat per tal de recuperar totalment aquest emblemàtic edifici”, ha manifestat l’alcalde de Betxí, Alfred Remolar.
Remolar ha agraït l’ajuda de la Diputació de Castelló “que ens ha recolzat en totes les fases i esperem que així continue sent”. En aquesta nova etapa s’actuarà sobre la primera planta de l’edifici de Pasqual Meneu, que és del segle XIX, que es destinarà a dependències municipals.
En aquesta cinquena fase s’invertiran un total de 460.000 €, dels quals l’ajuntament es farà càrrec del 53% mentre que la Diputació assumirà l’altre 47%. Es farà en dues anualitats. Concretament, l’ajuntament destinarà enguany 128.000 euros i la Diputació, 101.000 euros, mentre que l’any 2018 el consistori n’invertirà 115.000 i la Diputació la mateixa quantitat (115.000 euros).
L’obra està previst que es licite a finals d’any i, segons l’alcalde, “suposa un nou revulsiu per seguir el camí iniciat fa uns anys”.
El Palau de Betxí és un edifici Renaixentista, la primera planta del qual està ocupada per les estances principals de la casa de Pasqual Meneu. Entre les obres de rehabilitació que s’estan fent cal dir que s’ha recuperat en forma de jardí el Patiàs i el baluard del segle XV-XVI, i s’ha actuat en la Sala de la Volta, del segle XV, que albergarà una sala cultural multifuncional, entre d’altres.

Últimas noticias

Contenido relacionado