24.3 C
Valencia

La Diputació i els municipis de la província activen el dispositiu especial per l’alerta taronja per pluges

- Publicitat -AVL

La Diputació de Castelló ha preparat el dispositiu provincial d’emergències per als pròxims dies sobre la base de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia i l’activació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges en el nord de la província i taronja en la resta. Així, el Consorci Provincial de Bombers està preparat per a intervindre de forma immediata davant qualsevol incidència derivada d’aquesta situació.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “per a intervindre davant qualsevol possible episodi de fortes precipitacions amb inundacions, el departament de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs professionals situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb i els cinc parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat”.

A més, els municipis de la província han activat el Pla Local d’Emergències per a fer front a les possibles situacions de risc que vinguen derivades de les pluges.

Per exemple, la Brigada d’Obres de Benicarló ja ha situat tanques en tots els camins que travessen les dues rambles (la de Cervera i la d’Alcalà) per si s’ha de tancar el pas al trànsit rodat.

A més, s’ha desallotjat la zona habilitada per a autocaravanes a la partida Solaes i s’estan evacuant també la zona de la Mar Xica, on desemboca la rambla de Cervera.

Paral·lelament, les patrulles urbanes i rurals de la Policia Local estan coordinades per a revisar els punts més conflictius del terme municipal i prendre les mesures necessàries en cas de situacions de risc.

Per la seua banda, Almassora manté actives les alarmes i la prevenció, de manera que operaris municipals i l’empresa Facsa estan revisant séquies, vessaments i clavegueram per a assegurar-se que l’aigua flueix amb normalitat. A més, hi ha sol·licitat la col·laboració de la Policia Local de Vila-real i Castelló per a tancar al tràfic els vials que separen els tres termes municipals en cas de fortes pluges.

Almenara, ja ha començat a desguassar en la zona de platja i marjal els canals que porten tant a les goles de Queralt com de la Llosa davant el risc d’avingudes o que es desborden, per a intentar que tinguen la menor aigua possible dins dels límits i puguen tindre una major capacitat d’acolliment d’aigua en cas de necessitat. A més també cal recordar que aquest estiu s’ha escomés una important operació de neteja d’una gran part de les séquies de la zona de marjal per a facilitar el pas de l’aigua.

Vila-real ha vingut realitzant treballs de neteja de camins i embornals, que es completa amb l’activació de protocols especials per al tall al trànsit de camins i zones d’especial risc d’inundació. Amb aquest objectiu, s’han distribuït ja les tanques en els punts en els quals pot ser necessària la seua col·locació i, en el cas del túnel d’accés a la carretera CV-185 pel carrer dels Furs de València, es reforçarà l’acotació amb un precinte de l’accés a la zona.

En l’àmbit de neteja viària, s’ha actuat particularment en els punts on poden produir-se acumulació de fulles que obstruïsquen el drenatge de les aigües; punts que seran revisats amb regularitat. El personal del departament, a més, estarà pendent i disponible durant tota l’alerta per a atendre qualsevol possible incidència, tant de neteja viària com de retirada de voluminosos de la via pública.

A més, es mantindrà contacte directe tant amb la Conselleria com amb els directors dels centres docents de la ciutat, per a atendre qualsevol possible problema que puga produir-se.

En aquest punt, en el cas de registrar-se algun episodi de pluges intenses, la Policia Local recomana evitar les aglomeracions a les portes dels col·legis, localitzant zones segures en els centres que afavorisquen una recollida dels escolars escalonada i segura. També en Esports estaran alerta per a alertar la ciutadania de possibles canvis en activitats motivats per les pluges.

En l’àrea de Serveis Socials, s’ha contactat amb els hostals de la ciutat perquè estiguen preparats en el cas que, si es detecten transeünts que puguen estar en el carrer o altre tipus de situacions, puguen derivar-se a aquests recursos de manera directa. A més, s’ha contactat amb serveis sanitaris i Creu Roja.

En el cas de produir-se incidències o talls viaris, s’informarà puntualment a través de les xarxes socials de Policia Local i Ajuntament, a més de l’app municipal.

Per a finalitzar, Borriana ha netejat de nou les conegudes ‘goles’ les eixides d’aigua cap al mar perquè les acumulacions no es produïsquen amb tanta rapidesa i en cas de precipitacions torrencials el drenatge siga el més efectiu possible.

Per la seua banda, la coordinació entre Policia Local i el mateix departament de Via Pública també s’ha centrat en la disposició de valles i senyalització especial en aquells camins rurals i zones del terme municipal amb major risc d’inundació i que puguen produir algun tipus de tall de tràfic.

A més la totalitat dels operaris de Via Pública estan alertats sobre els possibles treballs especials que hagen de dur-se a terme en cas de pluges torrencials, per això també s’ha reservat la maquinària pesant de la qual disposa l’Ajuntament com és la pala mixta que es va adquirir el passat any per a aquest tipus de situacions, i que d’aquesta forma des del moment en què comencen les precipitacions estiga disponible per a qualsevol tipus d’actuació de neteja o adequació tant en el mateix nucli urbà com en el conjunt del terme municipal.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià