06:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació aprova una ordenança per a fer més transparent i agilitzar la tramitació de les subvencions

La Diputació de València ha aprovat per unanimitat, en la sessió plenària del mes de març, l’Ordenança General de Subvencions que regularà a partir de la seua entrada en vigor el procediment comú de totes les subvencions de la institució, convertint-se en “la columna vertebral del procés de concessió d’ajudes” a municipis i ens socials, segons ha manifestat el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar.

A proposta del mateix Gaspar, seguint la línia de gestió del president Jorge Rodríguez, que aposta per una major transparència i una simplificació del procés administratiu per agilitzar els tràmits en la concessió d’ajudes provincials, l’ordenança regularà les bases i convocatòries de cadascuna de les àrees i serveis en un únic document d’ús compartit.

En paraules de Toni Gaspar, amb aquesta ordenança “s’unifiquen els criteris a l’hora de tramitar els expedients, amb la finalitat d’eliminar burocràcia i fer més eficaç la gestió entre la Diputació i els ajuntaments, que a més són els principals beneficiaris”. Aquesta simplificació és “molt important per a reduir els temps d’engegada dels diferents programes i plans provincials”, segons el diputat.

D’aquesta forma, els ajuntaments podran tramitar tant les sol·licituds com les justificacions per a rebre els diners seguint un mateix procediment, siga el que siga l’àrea de la qual provinga la subvenció. El procés serà comú per a subvencions de Cultura, Esports, Benestar o qualsevol altra àrea de govern de la institució.

El diputat d’Hisenda coincideix amb el president a l’hora de destacar un acord unànime sobre un assumpte que “feia anys que intentava resoldre aquesta institució sense haver aconseguit mai el consens necessari”. Aquesta Ordenança, inclosa en el punt 37 de l’ordre del dia del ple d’aquest dimarts, suposa un altre pas al capdavant en eixe full de ruta de minimitzar els convenis singulars d’anteriors etapes de govern i incrementar l’autonomia dels alcaldes i alcaldesses amb una major dotació en els plans provincials. Amb l’inici de la nova legislatura, eixos convenis es van reduir de 18 a 2 milions d’euros.

Últimas noticias

Contenido relacionado