La Diputació de Castelló participa en ARCO per a posicionar el seu treball de restauració

Sales: “Valorem la restauració que fem en art contemporani per a impulsar noves oportunitats en els pobles”.

411

La Diputació de Castelló participa des d’avui i fins diumenge que ve 25 de febrer en la Fira Internacional d’Art Contemporani de Madrid, ARCO, amb l’objectiu de posicionar el treball de restauració que es realitza des del Govern Provincial a favor de l’art contemporani, com un potenciador de les oportunitats turístiques i de desenvolupament del territori. Cal tenir en compte que aquest esdeveniment és la gran cita nacional de l’art contemporani i en ell es congreguen centenars de professionals i experts, als quals transmetre la imatge provincial de Castelló vinculada a l’art contemporani és una oportunitat.

És per açò que el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, desenvolupa avui en ARCO una completa jornada de treball entorn de l’estand que la Diputació té en la fira. “Un any més la Diputació de Castelló ha volgut estar present en la fira ARCO, la principal fira d’art contemporani que se celebra a Espanya i una de les més importants de les quals tenen lloc a Europa, per a valorar el fantàstic treball, que sobre restauració d’art contemporani precisament, es realitza des del Servei de Restauració de la Diputació, que és l’encarregat de restaurar totes les obres que s’exposen en el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés, sens dubte el gran referent d’art contemporani de la província”.

De fet, les dues obres que acull en exposició l’estand provincial en ARCO són obres restaurades per la Diputació, com són la de Rafael Santana Monagas ‘Terra VIII, 1977’, i la de Conxa Jerez, ‘Expedient policial trencat’ i, no obstant això, arxivat, 1976′. Ambdues obres pertanyen al Museu de la Solidaritat Salvador Allèn de Xile on seran enviades després d’anys de custòdia en concloure la fira.

El Servei de Restauració, un actiu al servei de la província
El Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Castelló està format per tècnics de restauració d’obres d’art especialitzats en diverses disciplines. La seua labor principal és brindar, als responsables dels centres on es custodien peces històric-artístiques o alberguen béns d’interés cultural, l’ajuda necessària per a conservar i valorar el patrimoni de la província. Per a açò, a més d’assessorar en matèria de conservació preventiva, valoren l’estat de conservació i estableixen propostes de restauració.