Diputació arranca a Madrid la seua estratègia de promoció per fer del 2018 l’any del turisme a Castelló

PublicitatAVL

El turisme de salut i l’esportiu centraran els esforços promocionals de la Diputació en l’inici de la seua estratègia de promoció turística internacional de 2018 amb la seua presència en la fira Els Thermalies en París, del 18 al 21 de gener, i en Vel Follies, del 19 al 21 de gener a Bèlgica. Amb això, el Govern Provincial començarà el seu calendari anual de promoció turística consensuat amb el sector turístic provincial i que queda plasmat en el Pla de Màrqueting Turístic, iniciant aquest calendari amb la seua propera participació en li Fira de Turisme Internacional FITUR a Madrid del 17 al 21 de gener.

Un ambiciós calendari promocional, que tal com ha explicat el vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, “reflecteix l’important impuls a l’activitat turística que preveuen els pressupostos de la Diputació amb un pressuposat rècord de 5,3 milions d’euros a l’activitat turística. Estem decidits, de la mà del sector i dels municipis, a fer d’aquest 2018 l’any del turisme de Castelló. Tenim les millors oportunitats per aconseguir-ho i no anem a deixar per fer ni un dels esforços”.

PublicitatRovira  

D’acord al seu important projecte Castelló Escenari Esportiu, la Diputació reforçarà el posicionament de la província com a destinació del turisme esportiu de ciclisme en la fira Vellofollies, aquesta cita belga que s’està consolidant com el major aparador firal del ciclisme que obre el calendari d’aquesta disciplina a Europa. Tant és així que suposa la visita de 30.000 afeccionats al ciclisme i la bicicleta en les seues tres jornades de desenvolupament, del 19 al 21 de gener. Una variada selecció de més de 250 expositors, les diferents activitats celebrades incloent xerrades, presentacions d’equips ciclistes, esdeveniments esportius i xous de BMX contribueixen a l’èxit de la fira.

Uns esforços que també es deixaran notar en Els Thermalies de París, en aquest cas centrant-se a atreure a les empreses i professionals interessats en el turisme de salut pel qual la província de Castelló també compta amb importants productes i destinacions turístiques.

Més turistes estrangers i major rendibilitat per al territori
Amb l’increment de turistes estrangers, la Diputació preveu que l’esport genere un major impacte econòmic en els municipis de la província.

Així, el vicepresident provincial de Turisme ha explicat que “és molt important fer-nos lloc en l’àmbit esportiu internacional, doncs la despesa dels turistes estrangers que vénen a competir és molt més alt que el nacional, implica directament pernoctacions turístiques i generen un efecte positiu que hem d’aprofitar. No anem a malgastar ni una de les oportunitats que tinga el nostre territori per generar més oportunitats per als castellonencs, i aquest és un exemple molt il·lustratiu d’això”.

Per aconseguir-ho, la Diputació ja ha començat aquest any un intens calendari de participació en les fires especialitzades en turisme esportiu amb major repercussió. Estarà del 19 al 21 de gener en Velofollies, una de les fires internacionals especialitzades en ciclisme i cicloturisme més importants del món.

Sense deixar de costat el turisme de proximitat: Jornades de la Tòfona
Si bé és cert que el turisme internacional protagonitza amb FITUR, Vés-ho Follies i Els Thermalies aquesta arrencada promocional de 2018, el Govern Provincial és molt conscient de la importància que té el turisme de proximitat per als municipis i establiments de Castelló.

És per això que el pròxim 13 de gener i fins a l’11 de març organitzarà les VII Jornades Gastronòmiques de la Tòfona, que compten amb la participació de vuit restaurants de quatre municipis: Albocàsser, Benassal, Catí i Culla. “Una iniciativa que s’ha consolidat ja entre el calendari turístic gastronòmic que estem impulsant de la mà de la marca guia de productes autòctons de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor”, ha conclòs el vicepresident.