Més de 4.000 estudiants en l’estrena de la Diputació de ‘Nada serà igual’ contra l’assetjament escolar

La Diputació de Castelló lidera la conscienciació i la lluita contra la violència i l’assetjament escolar amb el seu suport a la pel·lícula ‘Nada Será Igual’ l’estrena de la qual, en quatre sessions entre hui i demà, congregarà a 4.000 estudiants d’instituts de la província.

El llargmetratge creat pel castellonenc Víctor Antolí ha arrancat aquest matí la seua posada de llarg en un abarrotat Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. A la projecció de la pel·lícula li ha seguit un col·loqui en el qual han participat representants del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana a Castelló, membres de la Policia Nacional i els actors i actrius de la pel·lícula.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assenyalat en l’estrena que “la província de Castelló és una província contra qualsevol tipus de violència. No hi ha més que veure la massiva convocatòria de hui, amb milers de joves contra la violència escolar per a poder comprovar-ho. Hui tornem a donar la cara contra l’assetjament escolar, i des del Govern Provincial farem l’impossible per educar, conscienciar i actuar perquè aquesta xacra del segle XXI desaparega de les nostres aules”.

Així, el president ha felicitat tant el creador, Víctor Antolí, com a tots els professionals implicats en aquest projecte que impulsa la Diputació “per crear una obra d’art que tornarà a entrar en milers de llars espanyoles per a mostrar el greu problema de l’assetjament, en tots els seus vessants com el ciberassetjament i conscienciar a pares i fills sobre què fer i on aconseguir suport. L’expectació es multiplica cada vegada que reeditem una peça audiovisual de Res Serà Igual, i en aquest cas amb la tercera producció són milers de joves els que ja des del primer moment estan participant en l’estrena”.

Per part seua, Victor Antolí ha destacat que “aquest projecte naix perquè els joves s’adonen que no estan sols, que sempre tindran un punt de suport i que hi ha una altra forma de fer les coses. I amb aquesta tercera part volem continuar donant veu a un problema que segueix fora de les aules a través de les xarxes socials”.

La pel·lícula ‘Nada Serà Igual’, que impulsa la Diputació de Castelló contra l’assetjament escolar tornarà a fer demà de Castelló l’epicentre contra l’assetjament escolar, amb dos nous passes a les 10.00 i a les 12.00 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Cal recordar ‘Res Serà Igual’ ja cull una repercussió nacional en les seues anteriors edicions, arribant a través de xarxes socials a milers de joves. Amb la pel·lícula, el projecte es consolida com un important recurs de sensibilització contra l’assetjament escolar, una iniciativa pionera que torna a valorar també el talent audiovisual castellonenc.

El ciber assetjament com a fil argumental de la pel·lícula 

La pel·lícula gira entorn de aquesta temàtica, el ciber assetjament com a fil conductor de tota la trama, tractant altres temes que afecten els joves com la violència de gènere, el consum de drogues, els trastorns alimentosos, les relacions tòxiques i l’abús fóra i dins de l’institut. Realitats que molts joves viuen en el seu dia a dia, ja que, segons les últimes dades oficials, milions d’estudiants de primària i secundària pateixen aquest problema a Espanya, amb un 90% de les víctimes patint trastorn psicològic. Durant l’any passat es van atendre més de 25.000 trucades d’ajuda al nostre país.

CatalanSpanish