20.3 C
Valencia

La Diputació de Castelló garanteix l’accés d’aigua potable als municipis de menys de 20.000 habitants

L’ens supramunicipal finançarà reparacions i actuacions urgents per assegurar el subministrament d’aigua a domicilis.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Diputació Provincial ha aprovat avui la convocatòria d’una línia de subvencions per 800.000 euros de garantia hídrica destinades als municipis de les comarques de Castelló amb menys de 20.000 habitants. La seua finalitat és assegurar el subministrament d’aigua potable mitjançant el finançament de les reparacions de grans avaries en circumstàncies excepcionals o altres intervencions enfront de l’esgotament del recurs per a la seua distribució domiciliària.

El diputat de Cicle integral de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha assenyalat que «ens cal una àmplia revisió del sistema de canalització d’aigua potable a les comarques de Castelló, ja que estem veient com constantment pateix avaries, i es posa en risc el dret de la ciutadania a l’accés a este recurs». «La Diputació facilitem esta línia pressupostària per contribuir a la sostenibilitat econòmica dels ajuntaments que han hagut d’escometre reparacions d’urgència per assegurar que l’aigua aplega al veïnat».

Així doncs, es tindran consideració les accions d’aplicació immediata per a garantir el subministrament d’aigua potable en situacions extraordinàries i que, per la seua imprevisibilitat, no hagen pogut programar-se prèviament. Entre elles, les inversions per a reposicions (de bombaments de pous i captacions; reposicions per trencaments en xarxes de proveïment i distribució) i les despeses corrents per a reparar béns i serveis (restauració de bombaments de pous i captacions; reparacions per trencaments en xarxes de proveïment i distribució; subministrament d’aigua potable mitjançant cisternes).

Les sol·licituds presentades es valoraran d’acord amb tres criteris: la urgència de l’actuació en què es prendrà en consideració la gravetat de la problemàtica que cal solucionar; la població total directament afectada per l’actuació proposada, i la incidència en l’equilibri socioeconòmic provincial, amb especial atenció als municipis de menor capacitat econòmica i de gestió.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les altes de llits UCI a Castelló es resisteixen al descens de les xifres COVID

El gerent del Departament de Salut de Castelló espera que en un parell de setmanes es reflectisca a cures intensives les altes que ja estan donant en planta.

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.
- Advertisement -

: Valencià