18.9 C
Valencia

Quasi tots els ajuntaments s’adhereixen a la compra de màscares de la Diputació de Castelló

José Martí destaca que la institució actua com a central de compres perquè els municipis i les mancomunitats puguen adquirir amb rapidesa més de 368.000 unitats d'un material que en estos moments és escàs a tot el món.

- Publicitat -AVL

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que 129 dels 135 ajuntaments de la província i 4 mancomunitats de les 8 existents s’han adherit a la gran operació de compra de màscares FFP2 homologades que ha impulsat la Diputació Provincial en col·laboració amb l’empresa local que ha subministrat este material a la institució des del principi d’esta crisi. En total, els ajuntaments i mancomunitats han sol·licitat 368.637 màscares que arribaran a Castelló des de la Xina en un termini aproximat de 3 o 4 setmanes. Martí ha agraït “la confiança mostrada en la Diputació per les alcaldesses i els alcaldes” i “l’agilitat en la seua resposta”, la qual cosa ha permés articular una comanda tan important «en tan sols dos dies hàbils». Els 129 ajuntaments adquiriran 366.887 màscares i les 4 mancomunitats 1.750.

El president ha destacat que amb esta operació, que ha sigut secundada pel 95,5% dels municipis, la Diputació actua com a central de compres perquè els ajuntaments puguen adquirir “amb la màxima celeritat i en les millors condicions possibles un material que hui és escàs a tot el món”. També ha recordat que “per raons d’índole administrativa, en estos moments la institució provincial no està en condicions de finançar esta gran operació de compra de màscares”, encara que ha manifestat que “estem estudiant la creació a mitjà termini d’una línia d’ajudes específiques per als ajuntaments que subvencione part d’estes despeses perquè, com és sabut, la nostra vocació és la d’estar al costat dels ajuntaments i, molt més, en una situació tan complicada com l’actual”.

Continua el repartiment de material gratuït

Cal destacar que, a part de coordinar esta compra, la institució provincial ha invertit més de 150.000 euros en l’adquisició de 50.000 màscares, 80.000 guants, 2.000 vestits de protecció, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. “Este material s’està distribuint, de forma totalment gratuïta, entre tots els ajuntaments i mancomunitats de la província per a garantir que els treballadors municipals que realitzen serveis essencials compten amb la deguda protecció” ha recalcat el president.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià