7.7 C
Valencia
9:09 am - martes, 31 marzo 2020
- Publicitat -Reciplasa

Diputació de Castelló invertirà 100.000 euros en prevenció d’incendis

- Publicidad -

El president de la institució provincial, José Martí, destaca l'esforç econòmic per "donar suport a als pobles xicotets de la província".

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La Diputació de Castelló ha donat llum verda a una modificació pressupostària destinada a ajudar als municipis de la província de Castelló en l’elaboració dels seus respectius Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF), una actuació que han de complir de manera obligatòria, tal com marca la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana.

La proposta suposa reservar un muntant econòmic de 100.000 euros perquè tots els municipis que encara no tenen elaborat el Pla de Prevenció –uns 40 segons les dades aportades per la Generalitat- l’executen durant este 2020, ja que, com recorda el president de la Diputació, Jose Martí, “és d’obligat compliment”.

Este pas es dona després de les diferents reunions de treball desenvolupades per la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, amb el director general de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat, Diego Marín, trobades en els quals es va analitzar la manera de poder estar al costat de tots aquells ajuntaments que encara no compten amb el PLPIF.

En este sentit, José Martí destaca que “en actuacions com estes són en les quals la Diputació ha d’actuar, perquè són molts els municipis, especialment els més xicotets, els que no disposen dels recursos adequats per a executar plans com el de prevenció d’incendis, que a més és d’obligat compliment”.

Durant els últims anys s’han anat desenvolupant estos Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals. La Generalitat Valencianes va traure durant l’any passat unes ajudes a les quals no es van acollir tots els ajuntaments. És per això que la Diputació, com destaca José Martí, agafa ara el testimoni “perquè, si hi ha actuacions en les quals hem de demostrar que som l’ajuntament d’ajuntaments, la d’ajudar als pobles amb menys recursos és una d’elles”.

La modificació de crèdits de 100.000 euros suposa donar de baixa enguany la subvenció per a la restauració ambiental d’espais municipals degradats –que es recuperarà de nou en 2021- per a així activar una línia de concurrència competitiva per als municipis de la província de Castelló per a l’elaboració del Pla Local de Prevenció d’incendis forestals.

Les despeses a tindre en compte seran els derivats de l’elaboració d’este Pla, com ara l’assistència tècnica per a la seua redacció, així com qualsevol altre anàleg, sempre que, es considere despesa imputable al capítol 2 del pressupost per a l’exercici 2020. El següent pas és elaborar unes bases per a determinar el repartiment d’ajudes en funció de la superfície forestal dels municipis beneficiats de les ajudes.

Els plans locals de prevenció d’incendis forestals (PLPIF) són els documents de planificació territorial en l’àmbit municipal i constitueixen l’última baula de la planificació territorial en la matèria, devent esta estar coordinada amb l’establida per la Generalitat en l’àmbit supramunicipal (demarcacions forestals) i l’específica de cada espai natural protegit.

Conforme a l’article 55.3 de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana, modificada per la Llei 13/2018, d’1 de juny, queda recollit que “les entitats locals amb terrenys forestals en els seus termes municipals redactaran obligatòriament plans locals de prevenció d’incendis forestals (PLPIF) i hauran d’enviar-los a l’administració forestal de la seua demarcació. Estos plans locals tindran caràcter subordinat respecte als plans de prevenció d’incendis forestals de cada demarcació”.

Cal recordar així mateix un escrit del Síndic de Greuges de 2019, en el qual es va recordar als ajuntaments l’obligació de disposar d’un Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, donant un en el termini màxim d’un any, es procedira a iniciar el tràmit per a l’aprovació del corresponent Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del seu municipi.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor

Últimes notícies

Els regidors de Benaguasil renuncien a part del sou per als afectats pel coronavirus

Els regidors de Benaguasil renuncien a l'increment salarial de 2020 i el destinaran als afectats del COVID-19 en la seua localitat.

La pirotècnica Reyes Martí dóna positiu en coronavirus

La pirotècnica de Borriana, juntament amb el seu marit, han donat positiu en coronavirus. Martí va disparar a València la mascletà del dia de la dona.

El confinament dispara les recaigudes en les addiccions al joc ‘en línia’

Sis de cada deu cridades rebudes en les dos últimes setmanes per la Fundació Patim contra les addiccions estan vinculades als jocs en línia. En especial de jugadors que...

Peníscola posa 30 denúncies per infraccions de l’Estat d’Alarma

En concret ha procedit a 145 identificacions, s'han fet tornar al seu punt d'origen a 119 vehículs i s'han incoat 30 denúncies.

Almussafes llança un servei per a facilitar a l’alumnat l’accés a l’educació a distància

El Departament de Benestar Social s'ha encarregat de detectar a les persones destinatàries en col·laboració amb els tres centres educatius.