La Diputació de Castelló edita amb Intercoop una guia per a promocionar el consum d’oli verge extra castellonenc

La institució provincial destina 10.000 euros per al disseny i distribució d’esta revista que busca donar suport a el sector i augmentar les seues vendes.

La Diputació de Castelló ha editat en col·laboració amb la Fundació Intercoop una guia per a promocionar el consum de l’oli d’oliva verge extra (AOVE) autòcton tant dins com fora dels nostres límits provincials. La publicació, que s’estrena este 2020 per primera vegada, consta de 47 pàgines que recullen les 39 varietats d’olis amb el segell AOVE. En cadascun dels seus apartats s’expliquen de forma accessible les seues peculiaritats, trets diferenciadors i la història del cultiu de l’oliva a la seua zona d’origen.

La guia AOVE Castelló és fruit d’un conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions, el qual estipula una contribució de 10.000 euros per part de la institució provincial per a fer possible l’edició material de la guia, mentre que Intercoop aporta tot el seu coneixement i experiència en el terreny agrícola per a farcir les pàgines de contingut. La idea és anar ampliant la revista amb noves produccions d’AOVE en futures edicions.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha afirmat que “amb este acord Castelló ix guanyant perquè “estem obrint una nova finestra d’oportunitats per als nostres productes del camp, més concretament, a l’oli d’oliva verge extra, un tresor de la cuina mediterrània que cada dia és més valorat i demandat fora de les nostres fronteres”. És per això que la guia es farà arribar més enllà de les nostres comarques perquè tant intermediaris com establiments hostalers coneguen el nostre sector de l’oli d’oliva i consumisquen les grans varietats de productes que té. “És una oportunitat molt bona per a fer créixer el sector en temps de desacceleració econòmica”.

La guia podrà consultar-se i descarregar-se gratuïtament en la pàgina web de la Diputació www.dipcas.es en pròximes dates.

CatalanSpanish