La Diputació de Castelló signa una pòlissa de 18 milions d’euros a Cajamar

Es tracta d'una operació que dota de seguretat financera a la institució provincial perquè li permet continuar afrontant els seus pagaments malgrat transferir 56,4 milions d'euros a 77 municipis.

El president de la Diputació, José Martí, i el director de Cajamar a Castelló, Jesús García, han signat hui una operació bancària per valor de 18 milions d’euros per a afrontar el procés d’avançament de tresoreria de 56,4 milions d’euros a 77 municipis de la província sense que es ressenta la liquiditat de la institució. Segons Martí, «esta pòlissa dota de seguretat econòmica a la Diputació, que podrà continuar atenent els seus pagaments dins del termini i en la forma escaient mentre transfereix als ajuntaments els avançaments que han sol·licitat».

La ‘Nova Diputació’ ha activat el procés de transferència als ajuntaments dels 56,4 milions d’euros que han sol·licitat «per a dotar-los de major liquiditat». La xifra representa un increment de més de 3 milions d’euros respecte a 2020, d’11 milions d’euros respecte a 2019 i de 21 milions d’euros respecte a 2016, donant-se la circumstància que la institució provincial avança el 100% de les quantitats sol·licitades des dels municipis.

El president destaca que s’ha fet un esforç sense precedents «perquè el nostre objectiu és contribuir al fet que els ajuntaments disposen de la major liquiditat possible, màximament en una situació tan complicada com l’actual, en la qual continuen atenent des de la primera línia a totes les persones afectades per la crisi generada per la pandèmia covid». Un esforç que «guarda relació amb la voluntat municipalista de l’actual equip de govern progressista i amb el nostre convenciment que els ajuntaments són fonamentals per a la reactivació econòmica de la província de Castelló».

Jesús García, per part seua, ha reiterat el compromís de Cajamar amb la societat castellonenca, «que es posa de manifest en acords com el que signem hui».

El recurs a l’anticipi de tresoreria és la fórmula habitual que utilitza la Diputació per a avançar fons als ajuntaments que tenen delegada en la institució la recaptació dels seus impostos municipals, una injecció econòmica de la qual poden fer ús encara que no s’haja cursat el cobrament de les taxes als contribuents.

Els decrets de pagament ja s’han posat a la signatura «amb l’objectiu que les primeres transferències, que superaran els 48 milions d’euros, es puguen realitzar esta mateixa setmana». Les quantitats restants es completaran en altres tres pagaments programats per als mesos de febrer, març i abril.

CatalanSpanish