La Diputació de Castelló invertirà 800.000 euros en promoció ceràmica

La institució provincial dissenya el major pressupost per al Concurs de Regeneració Urbana, que inclou l'augment d'un 10% per a l'execució dels projectes guanyadors.

La Diputació de Castelló renova este 2021 la seua aposta estrela per l’ús de la ceràmica en entorns urbans. Així queda plasmat en els pressupostos #ReactivemCastelló2021, que amb el suport del PSPV, Compromís i Ciutadans inclouen la major partida mai vista per al Concurs de Regeneració Urbana (CRU) des de la seua creació: 485.000 euros. Això es deu, en paraules del diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, a l’increment en 40.000 euros dels recursos per a l’execució de les obres guanyadores, que s’aplica este 2021 per primera vegada. Amb este augment, el pressupost de l’àrea serà dels més alts de la sèrie històrica, fins a fregar la xifra de 800.000 euros.

Desgranant el pressupost del CRU punt per punt, Huguet ha destacat que la major part dels recursos pressupostats es destinaran a obres. Concretament s’invertiran 400.000 euros en la renovació de la parada d’autobusos del riu Cervol de Vinaròs i en la construcció d’un nou mirador verd en el qual un dia va ser el llavador de l’Inchidor de Sot de Ferrer. Ambdues es van alçar com a vencedores del CRU III el passat mes de setembre.

“Des que vam assumir el govern de la Diputació ens vam fixar com a fi impulsar el CRU com el major aparador mundial del qual la ceràmica pot fer i oferir fora de les parets de la llar, per això l’any passat vam fer efectiu els primers canvis per a fer-lo més atractiu tant per a ajuntaments com per a equips d’arquitectura i enginyeria”. Esta van començar amb l’augment dels honoraris i enguany continuen els premis absoluts, que pugen des dels 180.000 euros fins als 200.000 cadascun d’ells, un 10% més. “Amb les primeres dades en la mà podem assegurar que l’interés s’ha vist incrementat en l’edició de 2020 i estem segurs que ho farà més encara este 2021 amb l’al·licient d’uns premis més suculents”.

La quarta edició, pròximament

A banda d’això, els nous comptes públics també posen els fonaments del que serà la quarta edició del Concurs de Regeneració Urbana de la Diputació de Castelló. En concret s’han reservat 24.000 euros per a la redacció dels dos projectes guanyadors de 2021, els quals es desvetllaran al llarg del segon semestre de l’any. Prèviament es concretaran i es faran públiques les bases, el que s’espera que passe abans de finalitzar el primer trimestre de 2021.

Formació, Cevisama i promoció de la ceràmica, completen el pressupost

Pel que fa a la resta de partides del pressupost de l’àrea de Promoció Ceràmica, el diputat Ximo Huguet ha presentat com a novetat el copatrocini, junt amb les associacions empresarials ASCER, ANFFECC i ASEBEC i firmes del clúster ceràmic, d’un nou curs propi de la Universitat Jaume I titular ‘Expert han processat de materials ceràmics. Per a esta finalitat es destinaran 5.000 euros. Ximo Huguet ha lloat l’estratègia de construcció d’aliances entre indústria i institucions per a modernitzar el sector i ha destacat que per a dissenyar esta formació s’ha comptat amb l’opinió d’experts de l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE) i de l’UJI.

Tot i la incertesa del moment, Promoció Ceràmica hi ha retés 25.000 euros per a garantir la participació provincial en la fira Cevisama 2021, prevista per al mes de maig, amb un estand i programació pròpies. A més a més, es confirma la renovació dels premis ‘Som Ceràmica’ a la innovació en aplicacions urbanes.

Dintre dels pressupostos #ReactivemCastelló, en el seu apartat de promoció de la ceràmica, s’inclouen també recursos per a la celebració de congressos i esdeveniments que aporten un valor afegit i prestigi al sector industrial ceràmic castellonenc. És el cas dels congressos de Qualicer, el qual s’emportarà 30.000 euros, i el del Tècnic Ceràmic, al que es destinaran 4.000 euros.

Quant a la promoció de la ceràmica artística, en 2021 es continuarà col·laborant en la celebració del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora amb el patrocini, com ve sent costum, del segon guardó, valorat en 4.000 euros. Així mateix es manté el certamen de ‘Ceràmica en Cru’.

ValenciàEspañol