La Diputació de Castelló intensifica la promoció de l’oli verge extra de la província

La institució provincial rubricarà un conveni de col·laboració valorat en 10.000 euros amb INTERCOOP per a l'edició d'un catàleg sobre les excel·lències d'este brou.

La Diputació de Castelló col·laborarà amb la Fundació INTERCOOP en la promoció interior i exterior del singular oli d’oliva verge extra castellonenc. Amb esta finalitat se signarà en breu un conveni de col·laboració de 10.000 euros per a l’edició d’un catàleg divulgatiu amb el qual es pretén posar en valor la riquesa d’este producte natural i de quilòmetre zero, la seua qualitat i la gran diversitat de varietats i beneficis que té.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha assegurat que “hem de esprémer de forma sostenible els nostres recursos alimentaris i aprofitar el seu potencial sensorial, nutricional, culinari i turístic per a créixer i obrir noves vies de mercat dintre del sector primari, un dels grans motors econòmics de les zones de l’interior”.

Pérez ha afirmat que “amb este acord tots eixim guanyant” perquè “sumem esforços per a donar a conéixer l’oli de Castelló més enllà de la nostra terra, fent valer les seues peculiaritats, elements diferenciadors i la seua història que el fan únic al món. Junt amb la promoció, l’objectiu final és fomentar el consum d’este oli de proximitat sostenible i donar visibilitat al sector agrícola castellonenc i un dels seus productes estrela, l’oli d’oliva verge extra”.

El titular de Desenvolupament Rural també ha justificat la inversió “com una important resposta per a contrarestar des de l’administració provincial els efectes que la crisi de la Covid-19 està ocasionant al sector”.

CatalàEspañol