La Diputació de Castelló tanca la Piscina Provincial i suspén el Bibliobús per frenar la pandèmia

El president Martí recolza les noves restriccions adoptades per la Generalitat, apel·la a la responsabilitat de la ciutadania i demana que s'active de manera immediata el Pla Resiste d'ajudes.

La Diputació de Castelló tanca a partir de demà dijous la Piscina Provincial i suspén el servei itinerant de préstec de llibres que ofereix el Bibliobús, secundant d’esta manera les noves mesures adoptades per la Generalitat Valenciana per a les pròximes dos setmanes amb la intenció de posar fre a la pandèmia. Ho ha anunciat el president, José Martí, qui apel·la a la responsabilitat de la ciutadania “perquè entre tots puguem doblegar com més prompte millor la corba de contagis i véncer al virus”. Encara que és conscient del cansament existent després de quasi un any de convivència amb la Covid-19, fa una crida a la “paciència” de la població, a la qual sol·licita “un nou esforç que redundarà en el benefici de tots”. Són mesures que se sumen al tancament de l’Espai Cultural Obert Les Aules, una decisió que ja es va adoptar dilluns passat.

Martí també ha mostrat el seu suport a les noves restriccions decretades ahir per la Generalitat Valenciana, “molt doloroses però molt necessàries, donada la gravetat de la situació actual”. Sobre aquest tema ha assenyalat que “són decisions que ningú vol prendre, però que el President Puig adopta per responsabilitat, perquè el fonamental ara és salvar vides”.

No obstant això, Martí també s’ha referit a la necessitat d'”activar immediatament el Pla Resiste de la Generalitat Valenciana, en el qual participa la Diputació de Castelló, que contempla ajudes per valor de 340 milions d’euros per a minimitzar els danys i reactivar els sectors econòmics més afectats per les restriccions”.

Pel que respecta al dia a dia de la mateixa Diputació, tal com es va acordar dilluns passat, es reforça el sistema de teletreball per als empleats públics, que ara s’amplia a tres jornades a la setmana. A més, igual que va succeir ahir amb el ple, les comissions informatives i les juntes de govern passen a convocar-se de manera telemàtica.

José Martí ha recordat que entre les mesures que s’adopten “per a garantir la seguretat en el treball” figura la decisió de convocar els dilluns amb caràcter setmanal una reunió de la Comissió Estratègica Covid-19 de la Diputació per a analitzar l’evolució de l’escenari sanitari i la possible modificació de les restriccions acordades.

CatalanSpanish