La Diputació de Castelló present en ‘Fruit Logística’ per a recolzar al sector citrícola

Moliner: “Castelló és el primer productor mundial de clementines, exportem a tots els racons del món el 70% de producció”.

431

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, recolza a Berlín la labor comercial dels empresaris castellonencs per a obrir nous mercats en el sector citrícola, amb la seua participació en la fira ‘Fruit Logística’, que és la més important d’Europa, clau per a fomentar les exportacions del fruit castellonenc.

Moliner ha valorat que “Castelló és el primer productor mundial de clementines, el primer exportador. Estem exportant i venent a tots els racons del món el 70% de la producció que es fa en la província. I avui ací la Diputació congrega en aquest estand en la fira de Berlín a tots els productors de Castelló”.

El president està mantenint diverses reunions al costat de representants de l’Associació Professional d’Exportadors de Fruits de la Província de Castelló (Asociex), que engloba a 109 empreses productores i comercialitzadores de cítrics de la província i que comercialitzen 1,2 milions de tones d’aquest fruit, la major part dirigides a l’exportació.

En aquest sentit, ha assegurat que “treballem per a recolzar-los, per a estar al seu costat, i per a demostrar-li al món que el producte que tenim és extraordinari, un producte que mereix créixer en valor i que aquest augment en el seu valor repercutisca, que el citricultor puga obtenir més beneficis del cultiu de la taronja. Ens sentim profundament orgullosos de l’herència que rebem de ser una terra agrícola, i avui volem convertir-la en una oportunitat de futur i que no solament es pense en la nostàlgia quan es pense en l’agricultura sinó que també es pense en una oportunitat de futur per a la nostra terra”.

Cal assenyalar que la Diputació aporta 30.000 euros, que contribuiran a implementar el conjunt d’accions que aquest col·lectiu ha previst en la fira amb tal de consolidar les exportacions.

Un sector que manté 25.000 ocupacions en la província
En aquest sentit, és important assenyalar algunes xifres que dimensionen la capacitat del sector en la província: 25.000 persones actualment empleades (d’elles, 16.500 treballen en el camp, 8.200 en els magatzems de producte i 700 en oficines).

Les empreses associades en Asociex preveuen entorn dels 1.000 contactes comercials, fruit de la seua participació en ‘Fruit Logística’ fins divendres que ve, ja que en edicions anteriors van complir satisfactòriament els objectius inicials, executant-se en un 90%.