19:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació col·labora en la primera trobada nacional de frontenis femení que se celebra a Nàquera

La diputada d’Esports, Joventut i Igualtat, Isabel García, ha participat en la presentació de la primera concentració de frontenis femení, que se celebra aquest cap de setmana en el municipi de Nàquera, en el Camp de Túria. La trobada ha sigut impulsat per la Federació de Frontenis i Pilota de la Comunitat Valenciana (FFPCV) i la seua Comissió Dona i Pilota, que compleix en 2017 un any de vida.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la FFPCV, Miguel Montalbán, la coordinadora de la Comissió de Dona i Pilota, Rosa Moreno, i el president del Club de Frontenis de Nàquera, Vicente Cubells, així com de l’alcalde, Damián Ibáñez, la regidora d’Esports, Mª Ángeles Navarro, i la mateixa Isabel García.

“La Federació tenia abandonat el tema de la dona. Jugaven a nivell oci sense estar federades, no existia una competició”, ha comentat Montalbán. Segons el president de la FFPCV, s’han inscrit un total de 47 parelles i més de 40 acompanyants, no solament de la Comunitat Valenciana sinó d’altres autonomies com Murcia, Aragó, Les Illes Canàries, i Castella-la Manxa, aquesta última la més nombrosa amb 23 jugadores.

L’esdeveniment, el primer del món dirigit en exclusiva per a dones frontenistas i pilotaris, comptarà amb nombroses activitats per a gaudir durant el cap de setmana com a classes de ball de raquetes i tallers d’artesania.

“Des de la Diputació hem apostat molt per l’esport femení, era obligatori estar ací”, ha comentat la diputada provincial d’Esports. Per la seua banda, l’alcalde de Nàquera ha agraït a la diputada la seua visita i ha ressaltat la importància del suport de les institucions valencianes a l’hora de visibilitzar les diferències que encara existeixen en els tornejos. “La figura de la dona és molt important no solament en el frontó, sinó en la resta d’esports”.

Últimas noticias

Contenido relacionado