6:00 pm - Wednesday, 27 May 2020

La Diputació aposta per la conciliació reduint la jornada al personal amb ‘càrregues’ familiars

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Este acord aprovat en comissió, per unanimitat dels partits, contempla una major flexibilitat horària per a afavorir la cura i l'atenció de majors, discapacitats i fills menors i passarà pel plenari del dimarts 21.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Matriculació
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El ple de la Diputació aprovarà el proper dimarts 21 la reducció de la jornada laboral per al personal de la casa amb càrregues familiars especials. Esta proposta respon, en paraules del diputat de Personal, Santiago Agustí, “a la nostra voluntat de facilitar la conciliació laboral i familiar dels nostres empleats i equiparar-los en drets amb la resta de treballadors públics de l’Estat”. En concret, l’acord, aprovat en comissió per unanimitat dels partits representats a la Diputació, contempla una major flexibilitat horària per a afavorir la cura i l’atenció de majors, discapacitats i fills menors.

De fet, cal recordar també que dins del Pla d’Igualtat impulsat per la Diputació, la regifora de l’àrea, Patricia Puerta explicava fa uns mesos en una entrevista a Actualitat valenciana com esta tipus de tasques d’atenció recaien massa vegades sobre les dones i generaven eixa discrimanació que també les administracions patien. “És cert que a l’administració pública, aparentment sembla que ni hi ha eixa desigualtat però si raques sí que hi ha ‘escletxa salarial’, que no s’identifica perquè la gent pensa només en el que cobra més un home que una dona per fer el mateix treball però per exemple, l’escletxa pot vindre perquè hages de fer un treball que haja de ser de vesprada i per temes de conciliació...tal com estem ara...els que tenen més predisposició són els hòmens amb la qual cosa cobraran unes hores extra a les que la dona no accedirà. A igual salari base hi ha escletxa salarial a final d’any”, explicava la diputada d’Igualtat

A més, cal afegir que el text ha estat consensuat amb els sindicats a través de la mesa de negociació i entrarà en vigor de forma retroactiva des de l’1 de gener d’enguany.

El responsable de Personal ha explicat que “no hi haurà cap disminució de retribucions perquè si no no estaríem parlant d’una mesura de conciliació laboral i familiar, estaríem parlant d’un abús dels drets del treballador”.

QUI LA POT SOL·LICITAR

Posant l’accent en la mesura, aquesta podrà ser sol·licitada pels empleats amb un xiquet menor de 12 anys que necessite especial dedicació, que compten amb més d’un fill amb menys de 12 anys o que conformen una família monoparental. També podran acollir-se els servidors públics que estiguen a càrrec d’una persona major que requerisca atenció específica o de persones amb un grau de discapacitat igual o major del 33%.

La reducció de la jornada laboral està dirigida de igual manera a aquelles persones que necessiten atendre de forma especial la seua parella o un familiar -fins el segon grau de consanguinitat.

Els funcionaris amb un grau de discapacitat reconegut o que patisquen una malaltia llarga o crònica i que no puga realitzar la seua jornada laboral completa també podrà beneficiar-se d’aquesta mesura, prèvia valoració mèdica.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

El FIB retornarà abonaments comprats de forma física als veïns de Benicàssim el 2 de juny

En cas que el comprador original no puga acudir, podrà enviar una altra persona en el seu lloc.

Castelló guarda el minut de silenci per les víctimes de la covid i se suma al dol de 10 dies

Municipis i entitats de tota la província s'han sumat este dimecres al minut de silenci per les víctimes de la covid-19. La imatge del respecte i el dolor per...

Dra. Medina: “L’atenció primària ja té una falta d’inversió històrica i ara amb la covid, no podem fer més amb el mateix”

Vuit associacions científiques de l'àmbit sanitari, representant a més de 10.000 professionals del sector, planten cara a l'enquistada situació de falta de...

Esta publicació està disponible en : Valencià