La Diputació recolza el Concurs de Ceràmica de l’Alcora amb el patrocini d’un premi valorat en 4.000 euros

Ximo Huguet, ha visitat el museu alcorí per a conéixer l'obra guanyadora del guardó costejat per la corporació provincial.

La Diputació de Castelló ha renovat este 2020 el seu paper de mecenes del prestigiós Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (CICA) amb el patrocini del segon premi. En esta edició tan especial, la quaranta, la quantitat aportada a l’organització s’ha situat en 4.000 euros, “una xifra que prestigia el certamen i que demostra clarament el pes que té este certamen dintre del món de la ceràmica artística”, ha afegit Ximo Huguet, diputat de Promoció Ceràmica.

Precisament, Huguet ha estat a l’Alcora per a contemplar les obres vencedores d’esta convocatòria. Tot i que enguany no s’ha celebrat l’habitual entrega de guardons, sí que s’ha organitzat una exposició al Museu de la Ceràmica amb les 45 peces finalistes, entre les quals es troba en un lloc destacat ‘La Ciudad Manipulada’, del valencià Xavier Monsalvatge. Esta creació s’ha alçat amb el premi de la Diputació amb un imponent taulell en el qual ha plasmat una crítica ferotge a l’especulació urbanística seguint l’estètica pròpia dels còmics. Complementant l’obra Monsalvatge també es poden presenciar tant el primer com el tercer premi d’este 40é CICA.

Huguet, que ha estat acompanyat per l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha assegurat que el concurs alcorí de ceràmica “continuarà tenint el clar suport de la Diputació de Castelló en les pròximes edicions perquè “per mèrits propis i història s’ha consolidat com un dels certàmens de ceràmica artística més prestigiosos i amb més repercussió de tot el món”. “Això ha de ser un motiu d’orgull per a la província i un motiu més per a reforçar la nostra aposta i presència en el CICA”, ha assegurat.

Falomir, per la seua part, ha agraït a la corporació provincial i a totes les empreses i institucions col·laboradores “per la vostra confiança que any rere any ens presteu per a portar endavant el CICA, que ens reivindica com a bressol i exponent de la innovació ceràmica en la nostra província”.

L’EXPOSICIÓ, FINS AL 10 DE GENER

L’exposició podrà visitar-se en el Museu de la Ceràmica de la capital de l’Alcalatén fins al pròxim 10 de gener. Cal destacar que este centre cultural compta amb una de les col·leccions permanents de ceràmica contemporània més grans i interessants del món, perquè allotja entre les seues quatre parets un centenar de les millors creacions que han participat en el certament al llarg d’estes quatre dècades d’existència.

CatalanSpanish