La Diputació presenta un curs per a especialistes en protecció de dades

Este itinerari formatiu és l'únic en tota l'administració pública de l'Estat espanyol

Protecció de dades

El MUVIM ha acollit este matí la presentació de l’Itinerari Formatiu d’Especialistes en Protecció de Dades Personals, un curs de 220 hores produït per la Diputació de València i únic en l’administració pública de l’Estat espanyol. Iván Martí, diputat de Modernització, ha sigut l’encarregat d’explicar esta nova iniciativa.

Este curs naix després de comprovar que el 90% dels municipis de la província de València no compten amb professionals qualificats que reclama el nou Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea”. Així ha explicat el responsable de Modernització el motiu pel qual es va a dur a terme esta formació. Així mateix, ha afegit que “es fa imprescindible formar empleats públics en les competències necessàries per a poder afrontar les funcions assignades al delegat de protecció de dades, assumint l’exercici d’aquesta figura a l’entorn de les seues organitzacions”.

Per la seua banda, Eusebio Moya, cap de secció de Modernització Administrativa Electrònica, Seguretat i Protecció SIC de la Diputació i delegat de Protecció de dades de la Diputació, ha assenyalat que “vivim en una societat que està molt tecnificada i estem molt exposats a tractaments que no són els desitjats per les persones i que comporten unes conseqüències nefastes, sobretot amb col·lectius que estan molt desprotegits, com per exemple els menors”.

L’Itinerari servirà per a formar a professionals públics amb l’objectiu general d’especialitzar als professionals de les entitats públiques perquè puguen assumir les funcions de delegat de protecció de dades. Esta figura exigida pel nou Reglament Europeu de Protecció de Dades Personals en totes les administracions i organismes públics, té la comesa fonamental de garantir el compliment de la normativa de protecció de dades.

A més, els objectius específics que presenta el curs són: conèixer la normativa general de protecció de dades personals; adquirir coneixements per a la implementació en les administracions públiques de les actuacions que permeten garantir el compliment de la nova normativa de protecció de dades personals i, obtenir els coneixements tècnics i jurídics per a l’exercici de les funcions del delegat de protecció de dades.

Publicitat