La Diputació de València reobrirà al juliol el trànsit a la CV-363 entre Losilla i Ademuz

L'àrea provincial de Carreteres ha invertit prop de 2 milions d'euros en les obres d'emergència per a rehabilitar la via, que passa per la Puebla de San Miguel, després del despreniment del passat estiu.

La Diputació de València té previst reobrir la CV-363 entre Losilla d’Aras i Ademuz, per la Puebla de San Miguel, a la fi de juliol, una vegada finalitzades les obres d’emergència per a reconstruir esta carretera després del despreniment que es va produir el passat estiu, amb la fatal conseqüència d’un accident laboral amb víctimes mortals.

Des de l’àrea de Carreteres i Infraestructures que dirigeix Rafa García s’avança que esta actuació, amb una inversió final d’1.985.500 euros, està previst que finalitze a principis de juliol, mentre que la reobertura de la via es produiria a la fi del mateix mes, una vegada reconstruïda la calçada amb les màximes garanties de seguretat en el punt quilomètric 2,850, on es va registrar el despreniment.

El vicepresident de la Diputació i responsable d’Infraestructures, Rafa García, explica que el procés de definició de la solució per a reconstruir la carretera “s’ha caracteritzat per la dificultat tècnica a conseqüència de la complexitat geològic-geotècnica del vessant en la qual s’han executat les obres, així com la necessitat de disposar d’informació prèvia adequada per a definir la solució amb les màximes garanties de seguretat per als treballadors i els usuaris”.

Els treballs van començar el setembre de 2019 mitjançant la realització d’una campanya geològic-geotècnica de reconeixement del terreny, tenint en compte les dificultats intrínseques a l’àmbit d’execució de les obres en el vessant de la vall fluvial del riu Arcos, un entorn d’accessibilitat de maquinària molt limitada per la geometria del traçat, tant en planta com en alçat, amb corbes reduïdes que impedeixen l’accés de la maquinària habitual de construcció.

Nou mur de contenció

Una vegada finalitzat l’estudi del terreny i l’accessibilitat de les obres, prioritzant la seguretat dels treballadors durant la reconstrucció i dels usuaris de la via després de la rehabilitació, es va optar per la realització d’un conjunt de pantalles de micropilotes que, consolidats a la profunditat adequada, defineixen una zona estable de treball per a excavar i realitzar el nou mur de contenció que sostinga la plataforma de la carretera.

Els treballs, en avançat estat d’execució, han finalitzat ja el complex procés de fonamentació, que ha donat pas a l’alçat del mur de contenció. Després d’alçar el mur, els operaris de Carreteres procediran al farciment amb material drenant, la restauració dels accessos i la repavimentació, abans de la senyalització viària i l’abalisament que completen l’obra i permeten la reobertura de la carretera.

En paral·lel a esta actuació en el trajecte cap a Ademuz per la Puebla de San Miguel, la Diputació de València va iniciar recentment les obres de condicionament de la carretera CV-363 en el tram comprés entre Mas de l’Olmo i Ademuz. Esta actuació, amb una inversió d’1,5 milions d’euros i un termini d’execució de 8 mesos, culmina el pla per a la millora de les carreteres de la xarxa local en el Rincón de Ademuz iniciat en 2014.CatalanSpanish