Diputació d’Alacant destinarà 175.000 euros a la prevenció de la violència de gènere

La Junta de Govern aprova també les bases de la distribució de 160.000 euros per a activitats de joventut i altres 100.000 euros per a la prevenció de conductes addictives.

La Diputació de Govern col·laborarà amb els ajuntaments de la província en el desenvolupament de programes i activitats destinades a la prevenció de la violència de gènere i la promoció de la igualtat d’oportunitats a través d’una convocatòria d’ajudes dotada amb 160.000 euros. Amb esta mateixa fi, les mancomunitats comptaran amb una partida de 15.000 euros.

La Junta de Govern ha aprovat les bases d’estes convocatòries amb les quals, tal com ha assenyalat la diputada de Serveis Socials i Igualtat, Mª Carmen Jover, “pretenem continuar amb la promoció de la igualtat efectiva entre dones i homes a la nostra província, col·laborant amb els Ajuntaments i Mancomunitats en el desenvolupament de les seues polítiques locals d’igualtat i més concretament en la implementació de mesures, recursos i programes encaminats a erradicar la violència de gènere i altres situacions de desigualtat actualment existents, superant així els rols i estereotips de gènere tradicionals que limiten i obstaculitzen l’avanç cap a una societat més igualitària”.

Les ajudes destinades tant a ajuntaments com a mancomunitats aconseguiran un màxim de 2.500 euros i permetran sufragar despeses com la formació i/o promoció d’ús de les dones, especialment aquelles en situació d’especial vulnerabilitat, la realització d’activitats d’investigació, informació i sensibilització sobre les desigualtats de gènere, l’impuls de models coeducadors entre joves i adolescents o els serveis d’assessorament jurídics i psicològic per a dones.

El nombre d’habitants del municipi o la quantitat pressupostada per l’ajuntament sol·licitant per a polítiques d’igualtat de gènere són alguns dels criteris que es tindran en compte en la valoració de les sol·licituds. El termini per a presentar-les serà de quinze dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el BOP.

Joventut i Conductes addictives

D’altra banda, durant la Junta de Govern celebrada esta setmana s’ha aprovat també una altra convocatòria d’ajudes, en este cas dirigida a la realització d’activitats i programes en matèria de joventut. Dotada amb 160.000 euros, l’objectiu de la mateixa és col·laborar amb els municipis en accions de formació, foment de la iniciativa juvenil, ús de noves tecnologies i xarxes socials, concursos, hàbits de vida saludable o associacionisme juvenil.

Finalment, la Diputació també invertirà 100.000 euros en activitats de prevenció de conductes addictives a través d’un pla d’ajudes dirigit als ajuntaments. Les actuacions subvencionables inclouen les accions formatives que proposen actualitzar coneixements i capacitació tècnica dels professionals, programes exclusius de prevenció del consum d’alcohol en menors i aquells de formació per a familiars i d’intervenció amb escolars per a promoure un ús adequat de les tecnologies i la prevenció del joc d’apostes entre adolescents.

ValenciàEspañol