viernes, 19 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació de Castelló consensua una declaració institucional de suport al sector d’oci nocturn

L'equip de govern tanca un acord amb l'oposició per a crear una taula de treball amb els professionals i determinar les accions més oportunes que pal·lien les pèrdues del sector

La institució provincial plantejarà al Consell que estudie una modificació de la Llei 14/2010 perquè permeta de manera temporal al sector desenvolupar activitat econòmica

La Diputació de Castelló aprovarà demà dimarts en el ple ordinari una declaració institucional destinada a ratificar el seu suport al sector de l’oci nocturn, que és un dels més perjudicats a conseqüència de l’actual pandèmia per la Covid-19. La proposta, impulsada per l’equip de govern que integren PSPV i Compromís, ha sigut avalada pels dos partits en l’oposició, PP i Ciutadans, per la qual cosa suposa un nou pas més en el consens i el diàleg que defensa José Martí al capdavant de la Nova Diputació.

El portaveu del grup socialista, Santi Pérez, ha assenyalat que “des de la Diputació hem demostrat des de fa mesos el nostre clar compromís per revertir la complicada situació que ha provocat la Covid-19”, per la qual cosa assenyala que “estudiarem totes les fórmules que estiguen sota les nostres competències per a estar al costat de l’oci nocturn”.

La voluntat de l’equip de govern, com assenyala Santi Pérez, “sempre ha sigut buscar el consens amb totes les forces polítiques, sense partidismes, en un assumpte que afecta a tots els municipis de Castelló, alguna cosa que per cert ens ha demanat el propi sector”.

El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, considera que cal que les institucions responguen a les demandes del sector de l’oci nocturn de les comarques de Castelló que, ha recordat, “va tancar per vetllar per la nostra seguretat inclús abans que es decretara l’Estat d’Alarma” per la pandèmia de la Covid. “Les mesures de prevenció sanitària han castigat especialment aquest tipus de negocis” que “donen molts llocs de treball temporal a gent jove” i per això mateix “cal que les administracions acompanyem a aquestes empreses per adaptar-se a les noves necessitats i assegurar la seua pervivència”.

L’acord contempla, d’una banda, “instar la Diputació de Castelló a crear una taula de treball en la qual els professionals exposen la seua situació i es determinen les accions més oportunes per a frenar les pèrdues del sector”. Al costat d’això, es recull amb posterioritat la necessitat de “posar en marxa les mesures necessàries que deriven de les conclusions de la taula de treball, a través dels pressupostos provincials del 2021”.

De manera paral·lela, la Declaració Institucional planteja sol·licitar a la Generalitat Valenciana al fet que “estudie dur a terme una modificació de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics que permeta de manera temporal al sector de l’oci nocturn desenvolupar activitat econòmica”, a més d’instar el Consell a “posar en marxa un fons de contingència per a l’oci nocturn destinat a finançar part dels costos fixos, que comporta el manteniment dels negocis el temps que es mantinguen tancats”.

Últimas noticias

Contenido relacionado