17.9 C
Valencia

La Diputació demanarà al govern una moratòria per alliberar els 43 milions que ara no pot gastar

El president, José Martí ha destacat que si es concedira esta "suspensió de dos anys en el compliment dels plans econòmics i financers que està sotmesa la institució, els fons anirien a pal·liar els efectes de la crisi de la covid a la província.

- Publicitat -AVL

La Diputació de Castelló proposarà a la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) i “al govern central, de forma oficial” que permeta “la suspensió els efectes dels plans econòmics i financers” als quals estan subjectes moltes entitats provincials com la de Castelló i per la qual no poden fer ús dels romanents. 

Això suposaria l’alliberament dels 43 milions d’euros “que ara no podem gastar”, ha recordat el president, José Martí, i per tant poder emprar esta liquiditat “per actuacions que puguen pal·liar els efectes de la crisi de la covid”. El responsable provincial ha parlat de plantejar, pel caràcter excepcional del moment, “una moratòria de 2 anys en el compliment d’estos plans econòmics i financers establerts” que permetria tindre més fons en un moment com l’actual.

Martí ha fet este anunci en una roda de premsa on ha fet balanç de les actuacions realitzades per la institució que dirigeix a la província, des de l’inici de la pandèmia on ha destacat la dedicació absoluta de tots els treballadors de la casa. A més de donar les gràcies als sanitaris i a tots els treballadors dels serveis essencials.

Pel que fa a la manera en què es preveu fer arribar esta petició, el President ha indicat que, de moment parteix de la Diputació de Castelló però que hi ha “almenys 28 institucions més que es troben en una situació similar” i per això un dels passos serà plantejar-la tant a la Federació de Municipis i províncies de la comunitat valenciana com a la federació estatal.

De fet, Martí ha fet referència a la reunió mantinguda esta setmana entre membres d’esta Federació i el president del govern i ha mostrat una prudent confiança en què s’entenguen les circumstàncies extraordinàries i es puga acceptar esta proposta que en el cas de la província de Castelló alliberaria els més de 43 milions d’euros retinguts a causa del compliment dels plans financers estipulats per l’Estat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià