Diputació destina 300.000 euros al control de plagues

Diputació d'Alacant invertirà 100.000 euros en la millora de l'entorn natural d'Alcoi, Aspe, Castell de Castells, Callosa de Segura, Ibi, Muro de Alcoy, Petrer, el Pinós, Redován, Sax i Xixona.

La Diputació d’Alacant destinarà enguany prop de 300.000 euros per a col·laborar amb els ajuntaments de la província en la realització de tractaments de control de dípters. Un total de 93 municipis i entitats locals menors es beneficiaran d’esta convocatòria, essencial per a evitar plagues i protegir l’ecosistema.

Este pla, que com a novetat en 2020 s’ha obert a les localitats de més de 20.000 habitants, contempla el desenvolupament de processos de desinsectació en aquelles poblacions que, per les característiques especials del seu territori, registren una major presència de culicides (mosquits) i simúlids (mosques negres).

“Hem incrementat en 100.000 euros la dotació econòmica d’esta partida amb la finalitat d’arribar a aquelles zones on fins ara no s’actuava i reforçar les actuacions sobre els possibles focus de proliferació d’insectes, ja que estos poden arribar a convertir-se en un important problema sanitari”, ha explicat el diputat responsable de l’àrea, Miguel Ángel Sánchez.

Els municipis que obtindran subvenció a la Marina Alta són Beniarbeig, Benidoleig, Benigembla, Benimeli, Benissa, Calp, Castell de Castells, El Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, L’Atzúbia, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Ràfol d’Almúnia, Sagra, Sanet y Negrals, Senija, Tormos, La Vall d’Alcalà, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, La Vall d’Ebo i Xaló, així com les entitats locals menors de la Xara, Jesús Pobre i Llosa de Camatxo. Per part seua, a la Marina Baixa, es beneficiaran Bolulla, El Castell de Guadalest, Finestrat, L’Alfàs del Pi, Orxeta, Relleu i Tàrbena.

A la comarca de la Vega Baixa rebran ajudes els ajuntaments d’Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Benijófar, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Redován, Rojales, San Fulgencio, San Isidro i San Miguel de Salinas.

El repartiment de subvencions per a la realització de tractaments de control de dípters també arribarà a Busot, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Xixona, a L’Alacantí, i a Algueña, el Camp de Mirra, el Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, Monforte del Cid, Monòver, Novelda, el Pinós, Salinas i Sax, en la zona del Vinalopó.

Finalment, les localitats de L’Alcoià-El Comtat que estan incloses en este programa són Alcocer de Planes, Alfafara, Balones, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Facheca, Famorca, Gaianes, L’Alqueria d’Asnar, L’Orxa, Muro de Alcoy, Onil, Plans i Tibi.

Conservació i Millora Paratges Naturals

D’altra banda, la Diputació col·laborarà enguany amb els municipis d’Alcoi, Aspe, Castell de Castells, Callosa de Segura, Ibi, Muro d’Alcoi, Petrer, el Pinós, Redován, Sax i Xixona en la conservació i millora dels seus paratges naturals.

El manteniment de la biodiversitat local, el desenvolupament d’accions de prevenció d’incendis o la neteja de muntanyes i sendes són algunes de les actuacions que es realitzaran gràcies a este pla que ascendeix a 100.000 euros.

CatalàEspañol