Diputació dinamitza les activitats programades en el cap de setmana gran de les Falles

  • El ‘trenet faller’ s’ompli per conéixer les falles de Borriana i hui patrocina el piromusical per commemorar els 45 anys a Benicarló.
  • Moliner: “Ens ompli d’orgull que cada vegada més visitants participen en les activitats organitzades en tota la província”.

La Diputació de Castelló ha contribuït a dinamitzar l’agenda d’activitats festives programades coincidint amb el pont de les Falles una vegada plantats ja tots els monuments a Almenara, Benicarló, Borriana i La Vall d’Uixó. El president Javier Moliner ha compartit hui la jornada a Borriana, on ha acompanyat a diferents fallers amb els quals està col·laborant intensament el Govern Provincial.

Moliner ha pogut comprovar l’èxit del ‘trenet faller’ impulsat per la Junta Fallera de Borriana i patrocinat per la Diputació de Castelló. Hui és el segon dels tres dies que està dedicant a portar a tots els visitants a conéixer les falles del municipi “i que estan circulant absolutament plens, la qual cosa demostra l’encert d’aquesta activitat. Ens omple d’orgull que cada vegada participen més visitants en les activitats organitzades en tota la província”, ha assegurat el president.

A més, la Diputació de Castelló commemorarà el 45 aniversari de les falles de Benicarló amb el piromusical que tindrà lloc aquesta vesprada a les 20.00 hores. Així, el Govern Provincial subvenciona a la Junta Local Fallera de Benicarló un dels actes més emblemàtics de la programació festiva del municipi, afermant-se amb això com una institució que recolza i promociona les tradicions i festes falleres de Benicarló.

Més de 70.000 euros per potenciar les Falles

Cal recordar que el Govern Provincial potencia les falles de la província d’acord al seu suport a les festes i tradicions de Castelló amb dues línies d’ajudes de 70.000 euros. Tant és així que el Govern Provincial finança les bandes de música que acompanyen a les comissions falleres de Borriana, Almenara, Vall d’Uixó i Benicarló el dia de l’Ofrena així com la millora en eficiència energètica en la seua il·luminació.

D’aquesta manera, i mitjançant una subvenció de 1.000 euros per comissió fallera i una altra de 750 euros en concepte d’il·luminació, la Diputació col·laborarà amb la comissió fallera d’Almenara, així com amb les 19 de Borriana, 13 de Benicarló i 7 de Vall d’Uixó. Amb aquestes ajudes, el Govern Provincial s’alia amb les Falles de la província d’acord a reforçar el seu arrelament cultural i per potenciar el seu efecte dinamitzador i turístic en els municipis en els quals es desenvolupen.

CatalanSpanish