La Diputació dinamitza el llenguatge audiovisual en educació infantil en els municipis valencians

La diputada d’Educació, Mercedes Berenguer, va inaugurar aquest diumenge en el Palau de les Arts Reina Sofia de València la cinquena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), que fins al 26 de febrer projectarà més de 300 pel·lícules en les seues seus de la ciutat de València i altres sis municipis de les comarques valencianes.

En el seu discurs, la diputada va destacar la col·laboració de la Corporació amb aquest esdeveniment educatiu, que se centra en el llenguatge audiovisual com a eina de formació, perquè “siga el detonant que les sales s’òmpliguen de xiquets i xiquetes, i que utilitzen el llenguatge audiovisual en els seus treballs”.

Els curtmetratges són professionals i realitzats per centres educatius, i es preveu que puguen congregar a prop de 20.000 espectadors entre les diferents passades, amb el focus posat en el públic infantil. “La MICE és una iniciativa imprescindible per a visibilitzar la importància de l’audiovisual en l’ensenyament: l’alumnat aprendrà així a respectar i valorar el patrimoni audiovisual mentre adquireix competències i enriqueix els seus coneixements culturals i socials”, va explicar Berenguer.

En aquest sentit, la diputada es va fer ressò del realitzador de la televisió francesa Claude Santelli, qui deia que “el llenguatge audiovisual és aquell que comunica les idees a través de les emocions”, per a afirmar que “les joves generacions comprenen sentint”.

A l’acte d’inauguració van assistir, a més de Mercedes Berenguer, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó; l’ambaixador de l’Índia -país convidat en aquesta edició-, Venkatesh Varma; la regidora d’Educació de València, María Oliver, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.