jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació crea el programa de viatges ‘Castelló per a tots’ per a les persones amb discapacitat física

Moliner presenta de la mà de Cocemfe la fase pilot d'aquest programa de viatges que es desenvoluparà del 31 de març al 5 d'abril

La Diputació de Castelló fomentarà el turisme inclusiu amb el seu programa de viatges ‘Castelló per a tots’. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí al costat del president de COCEMFE Castelló, Carlos Laguna, la fase pilot d’aquest programa de viatges dirigit a persones castellonenques amb discapacitat física i el cost de la qual finança al 100% la Diputació.

La “innovadora” iniciativa es trova en fase d’adjudicació a l’empresa turoperadora i el seu termini de sol·licitud començarà quan les bases es publiquen en el BOP la setmana vinent. L’objectiu és, segons ha explicat el president Moliner, “ajudar a millorar la qualitat de vida dels castellonencs amb discapacitat i consolidar una província inclusiva i més justa. Una província on tinguen cabuda i compten amb les mateixes oportunitats”.

En aquest sentit, el president ha incidit en què “volem que tots els castellonencs puguen viatjar, conéixer la província i gaudir-la. Creiem que a més aquest programa pilot serà un revulsiu perquè les empreses del sector vegen en aquest sector poblacional oportunitats de negoci”.

Cal assenyalar que els requisits per a gaudir d’aquesta iniciativa és ser resident a la província de Castelló, tindre més de 18 anys i comptar amb el certificat de mobilitat reduïda. La Diputació ha dotat aquest programa pilot amb una inversió de 15.000 euros que en aquesta primera edició oferirà 40 places per a un viatge de 6 dies i 5 nits que tindrà lloc del 31 de març al 5 d’abril.

El president de COCEMFE, Carlos Laguna, ha agraït “la sensibilitat de la Diputació amb les persones amb discapacitat, perquè no hi ha res més frustrant per a nosaltres que voler viatjar amb normalitat i trobar-nos amb barreres en el camí que ens l’impossibiliten. A partir d’ara treballarem en aquesta experiència pilot, per a continuar millorant-la i animant també a l’empresariat turístic al fet que veja en les persones amb discapacitat un públic objectiu per a fer negoci”.

Cal assenyalar que, tal com ha indicat Laguna, a la província de Castelló hi ha entorn de 60.000 persones amb discapacitat, d’elles 45.000 es corresponen amb dificultats de mobilitat i funcionals.

Una ‘còpia’ del model del reeixit Castelló Sènior
Moliner ha explicat que el finançament del viatge també és a càrrec de la Diputació “en el cas de necessitar un acompanyant per a garantir la seua mobilitat”.

El disseny de les bases que regeixen aquest programa s’ha dut a terme de forma molt similar a les del reeixit Castelló Sènior amb el qual la Diputació porta anualment a 10.000 persones majors de la província a gaudir del turisme dels municipis de Castelló.

Així, Moliner ha explicat que “l’allotjament serà en un hotel de com a mínim tres estreles i amb instal·lacions preparades i, a més de les comoditats, s’inclourà una excursió adaptada per enclavaments turístics de la província. Hem copiat la reeixida fórmula de Castelló Sènior per a ampliar el programa i fer de Castelló una terra per a gaudir tots”.

Últimas noticias

Contenido relacionado