21:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació dota de vehicles adaptats a dues associacions de discapacitats d’Ontinyent

El president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha presentat hui el vehicle adaptat que dóna servei als usuaris de la Fundació ADIEM, Associació per a la Defensa i Integració del Malalt Mental. Es tracta d’un transport subvencionat amb 26.000 euros per l’àrea de Benestar Social de la Diputació i 10.000 per l’Ajuntament, una ajuda complementària als 44.000 que aporta anualment el consistori per al manteniment de l’activitat de l’entitat.

Jorge Rodríguez destacava que tant per a l’Ajuntament com la Diputació l’atenció a la discapacitat “és una prioritat i una qüestió de justícia social, cal dignificar i agrair el treball de col·lectius com ADIEM, que porta quasi 20 anys de servei a la societat i que atén a 80 persones de la ciutat i la comarca”.

En l’acte, que tenia lloc en el CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social de persones amb malaltia mental crònica d’Ontinyent), Jorge Rodríguez posava en relleu que el fet que les ajudes socials arriben a més persones “és fruit de la col·laboració entre administracions i ens públics i privats per la qual apostem, en aquest cas amb la implicació de la Diputació, Caixa Ontinyent, ADIEM i l’ajuntament”.

Aquesta acció s’ha articulat a través de l’àrea de Benestar Social de la Diputació, que contempla ajudes per un valor total de 212.000 euros per a la compra de vehicles a 7 associacions valencianes que atenen a persones amb discapacitat física i/o psíquica, dins de les quals hi ha una aportació per a un altre col·lectiu local: l’Associació Trèvol d’atenció a persones amb diversitat funcional, rep altres 37.000 euros de la Diputació per a resoldre els seus problemes amb el desplaçament dels usuaris, també complementària a altres ajudes que ja reben.

En l’acte també participava la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, qui subratllava que aquests vehicles adaptats amb rampes, esglaons extraïbles o capacitat per a portar cadires de rodes “pal·lien un problema que tenien les associacions amb pacients fóra del seu àmbit geogràfic” i “materialitzen una ajuda essencial per al desplaçament” als centres, la qual cosa incideix en la “dignificació de l’atenció als usuaris”.

Vicent Sanchís, president d’ADIEM, ha agraït la col·laboració a tots els organismes públics i a Caixa Ontinyent i ha valorat les ajudes de la Diputació en temes d’interès social i especialment amb persones “que necessiten la implicació de les institucions i la societat en general per a disposar d’una atenció digna”.

Pel que respecta director de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha destacat que el de ADIEM “és un projecte molt important, seriós i necessari amb el qual Caixa Ontinyent s’ha implicat des de fa 20 anys. Hui amb el lliurament del vehicle i la inauguració de les noves instal·lacions hem posat un nou granit d’arena”, manifestava.

Jorge Rodríguez ha recordat que malgrat la retallada en les aportacions de l’Estat (que ha suposat un ajust aproximat de 15 milions d’euros en el pressupost de la Diputació de València per a 2017) l’ens provincial ha augmentat les partides destinades a despesa social per al present exercici. En aquest sentit, la política de treball “per i per a les persones” del nou equip de govern de la Diputació, ha assenyalat Rodríguez, es manifesta en un increment total de més de 15 milions d’euros en partides socials per a obres de manteniment de col·legis públics; construcció de centres socials o cobertura de serveis de primera necessitat a través dels ajuntaments.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado