67 centres educatius inscrits en les excursions ‘Castelló, Mar i Muntanya’ de la Diputació

La Diputació de Castelló reiniciarà amb el començament de curs el seu reeixit programa ‘Castelló, Mar i Muntanya’, encaminat a facilitar rutes per a fomentar l’activitat física i ajudar a conéixer la província als alumnes de Secundària de la província de Castelló.

Enguany ja són 67 els centres que s’han inscrit per a participar en este programa, al marge dels quals s’inscriguen a partir d’ara per a gaudir de les activitats programades fins a final d’any.

Fruit d’això s’espera superar la xifra de 4.000 estudiants entre les 20 rutes de mar i muntanya que la Diputació ha programat en esta tercera edició.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, responsable d’esta acció en la qual es coordinen les àrees d’Esports i Turisme, valora la transcendència d’una iniciativa que ha consolidat el Govern Provincial. “Estem aprofitant la rica dualitat de costa i interior que ofereix esta província per a fomentar l’exercici físic entre els alumnes a la vegada que els convertim en els millors prescriptors d’un territori del qual ens sentim tan orgullosos”, ha assegurat.

Amb este programa, la Diputació està reforçant l’esport i el patrimoni natural com dos motors de desenvolupament i dinamització per a l’interior de la província. De fet, el 70% dels alumnes inscrits ho han fet per a rutes i activitats a l’interior de la província.

‘Castelló, mar i muntanya’ ha posat a la disposició de milers d’estudiants de la província un total de 230 quilòmetres de sendes d’un total de 23 municipis “oferint-los una experiència única, al mateix temps que dinamitzem l’activitat de 23 pobles que descobreixen per les excursions”.

Així, els pobles que s’estan beneficiant d’aquestes excursions a l’interior són Vistabella, Benafigos, Culla, Catí, Morella, Xodos, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Polpís, Vilafermosa, Castell de Cabres, Herbers, Ains, Alcúdia de Veig, Suera, Montant, Montanejos, Eslida, Xóvar, Alfondeguilla, Eslida, Fredes, Espadella i Benicàssim.

Activitats nàutiques
Amb l’objectiu de divulgar tot el territori i dinamitzar l’activitat més enllà dels municipis de l’interior, este programa provincial permet que els estudiants de l’interior de la província gaudisquen del seu bateig de mar en un dels quatre clubs nàutics que també formen part d’aquesta iniciativa.

D’esta manera, els instituts castellonencs que així ho sol·liciten poden organitzar gràcies a aquesta tercera edició de ‘Castelló, mar i muntanya’ activitats de piragüisme i vela en el litoral de Borriana, Castelló, Orpesa i Vinaròs.

Termini de sol·licitud d’excursions
El diputat d’Esports ha destacat que els centres educatius podran continuar sol·licitant les excursions la resta de l’any a través de les sede electrònica de la Diputació. “D’esta manera, facilitem que aquells instituts que vulguen beneficiar-se d’estes excursions puguen sol·licitar-ho de forma ràpida i senzilla i programar-les amb temps en el calendari educatiu”.

Així, les excursions per l’interior de la província, amb rutes de 7 i 15 quilòmetres, es prolongaran fins a final de l’any mentre que les eixides marítimes es fitaran als mesos de setembre i octubre.

CatalàEspañol