Diputació fomenta el turisme religiós amb la seua labor de restauració d’obres d’art dels municipis

  • El mantell i vestit de la Dolorosa de la Confraria de la Sang ha estat l’obra lliurada més recentment per eixir aquestes festes.
  • Sales: “Aquest treball enriqueix les nostres tradicions i potencia les oportunitats del turisme cultural de la província en aquestes dates”.

La Diputació de Castelló fomenta el turisme religiós en els municipis de la província en Setmana Santa a través de la recuperació de l’estat òptim de les obres d’art que es troben majoritàriament a les esglésies dels pobles. Així, aquesta labor que la institució realitza a través del Servei de Conservació i Restauració contribueix al manteniment del patrimoni històric i les tradicions de la província al mateix temps que fomenta l’atractiu dels municipis i la província com a destinacions turístiques.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que el mantell i el vestit de la Verge de la Dolorosa, de la Confraria de la Sang de Castelló ha estat l’obra més recentment restaurada i lliurada per eixir aquestes festes. “Quan veiem el resultat de restauració de peces històriques com aquesta i comparem el seu estat amb el qual presentava al moment de rebre-les en els tallers de la Diputació som realment conscients de l’excel·lent treball que fan els nostres tècnics per la recuperació patrimonial històrica de la nostra província. Un treball que enriqueix les nostres tradicions, ens enriqueix culturalment com a poble, però que a més enriqueix sens dubte els nostres municipis com a destinació de turisme cultural, especialment durant aquestes dates tan assenyalades de Setmana Santa”.

Rovira  

36 peces sacres restaurades de 7 municipis

L’activitat en els tallers del Servei de Conservació és intensa, tant que coincidint amb aquestes pròximes dates de Setmana Santa recentment han culminat la restauració d’un total de 36 peces que ja llueixen a les esglésies dels set municipis als quals pertanyen.

Es tracta de l’escultura de Santa Teresa i 15 peces tèxtils, tot això d’Almassora. El mantell i vestit de la Dolorosa i les faldilles del pas de la Confraria de la Sang de Castelló que processionarà en Setmana Santa. A més, s’han restaurat també 15 peces d’orfebreria de La Jana, Cervera del Maestrat, Sant Mateu i Forcall. I finalment la creu processional i les camines de la Verge dels Dolors, patrona del municipi de Montant que va poder celebrar la seua festivitat divendres passat lluint tota l’esplendor d’aquestes peces restaurades.

PublicitatJuega Limpio Orihuela