Diputació fomenta el paper del director en la II Trobada de Teatre Clàssic a Peñìscola

La Diputació de Castelló ha començat ja la programació del XX Festival de Teatre Clàssic Castell de Peñìscola amb la II Trobada Nacional del Teatre del Clàssic que conclou avui. A través d’aquesta iniciativa, que impulsa la Diputació al costat de l’Associació Eclíptica d’Art, es promou la reunió de directors d’escena de teatre clàssic de tota Espanya per a debatre sobre les funcions d’aquest col·lectiu amb l’objectiu final de traslladar les conclusions al públic que assisteix a les representacions.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “es tracta d’enriquir encara més el Festival de Teatre Clàssic posicionant la nostra província com a referent de l’estudi d’aquesta disciplina, un posicionament que beneficia a més culturalment també des del punt de vista turístic, ja que ampliem i desestabilitzen el benefici que suposa per a la nostra terra tenir un festival d’aquestes característiques”.

Aquesta trobada, al que han acudit directors d’Andalusia i Madrid, se centra a debatre sobre diverses qüestions de protocol d’adreça.
Les conclusions s’arreplegaran en un quadernet que es repartirà entre els espectadors del Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola en 2018.
“D’aquesta manera, l’espectador, a més de veure a actors i actrius en escena, també coneixerà el paper del director, un rol no conegut i comprés i al que es vol valorar, perquè en realitat aqueixa persona és la que fa possible que un text escrit es trasllade a un escenari”, ha indicat Sales.
El director del Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola, Carles Benlliure, comenta que està sent molt emocionant unir en aquest màgic espai amb el mar als peus a diversos directors que treballen el teatre clàssic amb les seues companyies o que són contractats per les companyies per a portar a escena una obra clàssica.

CatalanSpanish