08:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació forma a 1.700 persones per a salvar vides

Vicente-Ruiz: “Assegurem l’òptim funcionament dels desfibril·ladors per a poder seguir donant bones notícies”

La Diputació de Castelló ha conclòs ja la formació a 1.700 persones en tota la província per a salvar vides a través del seu innovador Programa Provincial de Desfibril·ladors ‘Castelló, Territori Cardioprotegit’ que ha convertit a la província de Castelló en el primer territori cardioprotegit. La formació, que s’ha realitzat a castellonencs procedents de xicotets i grans municipis, ha servit perquè ja en tot el territori provincial es puga fer ús dels 200 desfibril·ladors que la Diputació ha distribuït en els 126 municipis que s’han adherit a la iniciativa.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “estem molt satisfets amb el boníssim acolliment que ha tingut aquesta iniciativa que ja ha salvat la seua primera vida en la província. Amb aquesta formació tornem a igualar les oportunitats de tots els municipis castellonencs i assegurem el millor ús d’aquests desfibril·ladors per a poder seguir donant bones notícies als nostres pobles”.

Les sessions s’han impartit en les diferents comarques de la província així com en les mateixes instal·lacions de Noves Dependències de la Diputació de Castelló, lloc aquest que ha servit per a centralitzar la formació als municipis més grans de la Plana.

La mateixa diputada d’Acció Social ha participat en aquestes sessions, de les quals ha detallat que “amb una durada de dues hores i mitjana, aquestes classes han demostrat de forma pràctica com hem d’utilitzar els desfibril·ladors i realitzar el massatge cardíac per al seu òptim funcionament. Ha sigut especialment il·lustrativa i didàctica l’explicació dels passos a seguir quan es produeix una urgència d’aquest tipus, per a saber com comportar-nos fins que arriben els serveis mèdics a atendre el cas. I és que reduir el temps de reacció en aquests casos és fonamental per a salvar vides”.

Implantació en tota la província
Amb tal de facilitar el procés formatiu, la Diputació ha habilitat durant aquestes setmanes que han tingut lloc els cursos fins a 15 punts de formació establits en coordinació amb l’entitat responsable d’aquesta. Per a la seua selecció s’ha atés en la mesura del possible a l’equidistància geogràfica en un àmbit comarcal prestant especial atenció en aquelles localitats que poden acollir aquesta formació i que, per situació, tenen una proximitat geogràfica amb aquells pobles que per falta de recursos més requereixen aquest servei ideat pel Govern Provincial.

Així, fins a aquesta setmana que ja han conclòs els cursos, la formació s’ha realitzat a Llucena, Vilahermosa, Pobla de Benifassà, Morella, Benassal, Benicarló, Montanejos, Segorbe, La Vall d’Uixó, Onda, Vila-real, Borriana, la Vall d’Alba, Castelló de la Plana i, finalment, el dia 27 Cinctorres.

Per a açò, el Govern Provincial invertirà al llarg de l’any un total de 272.000 euros per a engegar un programa de prevenció de risc cardiovascular que “sobretot en el món rural castellonenc i en aquells nuclis poblacionals com a masies o pedanies, permetrà combatre amb major garantia la mort sobtada i augmentar l’índex de supervivència en cas de parada cardíaca”.
En aqueix sentit, ha afegit a més que “especialment en el cas de municipis xicotets, aquestes instal·lacions al costat del Programa Provincial d’Helisuperficients donen un reforç molt important a les urgències mèdiques, alguna cosa que donarà molta seguretat a les persones que resideixen en les zones més allunyades dels hospitals i amb un accés més complicat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado