07:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació i FULL impulsen el programa de promoció de la lectura

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, i el president de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), Jesús Figuerola, han anunciat aquest matí en la 52 Fira del Llibre de València que el programa Ciutat Lectora, iniciat en octubre del 2016, obri una convocatòria pública per a incorporar enguany a nous municipis de les comarques valencianes.

Ciutat Lectora és un programa del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (PVFLL), que ha promogut i coordina FULL a través d’un conveni amb la Diputació de València. Ofereix un acompanyament durant quatre anys per a la implementació, estratègica i planificada, d’accions municipals de motivació lectora, adreçades a tota la ciutadania d’una població.

«El projecte de Ciutat Lectoraés un programa d’acompanyament dissenyat per a estimular la lectura. La fórmula creada permet la combinació de cultura, coneixement i foment de la indústria editorial en un mateix projecte», ha subratllat Xavier Rius.

El responsable de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València també ha incidit en què la complicitat mostrada pels ajuntaments en aquest projecte «resulta fonamental», ja que «repercutirà directament en la ciutadania com a principal beneficiària». És per això, ha aprofitat la seua presentació per a efectuar una crida als consistoris, «en especial als més menuts, donat que aquest programa contribuirà a garantir de forma efectiva l’accés a la lectura per part dels veïns i veïnes d’aquestes localitats amb menors recursos», ha apuntat.

Xavier Rius ha explicat que el suport de la Diputació a aquest projecte «és fruit de la revisió de les iniciatives d’impuls i foment de la lectura, així com de l’esforç en voler contribuir a l’increment de l’índex de lectura al nostre territori», donat que «no hi ha cap dubte que la lectura ens fa més lliures», ha remarcat.

Jesús Figuerola, per la seua part, ha asseverat que a través d’aquest programa «FULL analitza els punts forts i febles que cada ajuntament acredita al voltant de la lectura i amb eixa informació dissenya polítiques concretes que en milloren els seus nivells», ha indicat. «Es tracta de preparar plans a mida, no extrapolables, per tal de no donar pals de cec en la dinamització de la lectura. En qualsevol política cultural si vols aconseguir un resultat, has de dissenyar primer un pla d’actuació», ha recalcat.

«Fa sis mesos començàrem les gestions amb els primers municipis que han assumit la iniciativa: Utiel, Catarroja i Alzira», ha apuntat el president de FULL, qui ha continuat explicant que «per arrancar es va proposar a ajuntaments amb dinàmiques lectores importants, però a partir d’ara obrim una convocatòria pública a tota la demarcació de València, ja que, de moment, és la seua diputació la que ens està donant suport. Amb els nous municipis sumarem al voltant de dotze ciutats lectores al final d’aquesta legislatura», ha pronosticat.

Últimas noticias

Contenido relacionado