La Diputació portarà els productes de Castelló Ruta de Sabor a la prestigiosa fira internacional Madrid Fusió

La Diputació de Castelló exhibirà en la prestigiosa Madrid Fusió la riquesa gastronòmica de la província a través de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor amb l’objectiu de posicionar la gastronomia castellonenca entre els millors xefs del nostre país.

Així, després de la seua participació en FITUR, el Govern Provincial continuarà en la XVII Cimera Internacional de Gastronomia Reale Seguros Madrid Fusió 2019 els pròxims dies 28, 29 i 30 de gener donant a conéixer i valorant la gastronomia provincial com a font de noves oportunitats econòmiques per als municipis castellonencs.

Cal tindre en compte que Madrid Fusió és la cita gastronòmica professional internacional més important que se celebra a Espanya enguany i reuneix cada any prop de 2.000 congressistes, a més dels millors xefs tant de l’àmbit nacional com de tot el món, que donen a conéixer les tendències i treballs que es duen a terme dins del panorama gastronòmic d’alt nivell, així com dels productes de qualitat. Durant tres dies, prestigiosos cuiners de la talla de Ferrán Adrià, Ricard Camarena o Quique Dacosta, participaran en ponències i altres activitats entorn dels fogons.

Castelló Ruta de Sabor estarà present a Madrid Fusió amb un estand en la zona ‘Assaboreix Espanya’ i comptarà amb diferent material promocional i una pantalla amb audiovisuals. A més de donar cobertura a desenes de productors castellonencs, donarà a conéixer l’extens rebost amb la qual compta la província i posicionar-la com a destinació gastroturístic. Molt present estarà el gastromapa editat pel govern provincial on figuren els establiments, empreses i entitats públiques que ja formen part del producte turístic Castelló Ruta de Sabor.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat que “estem duent a terme una completa estratègia de promoció i de consolidació de la marca Castelló Ruta de Sabor, i com a part d’aquesta estratègia participem en aquests esdeveniments especialitzats. Es tracta de donar a conéixer les virtuts dels productes de Castelló entre els públics prioritaris, com són els millors cuiners d’Espanya, que són els grans prescriptors. En la fira poden provar els productes, rebre tota la informació dels mateixos i conéixer directament el seu lloc d’origen i el procés de producció que segueix la seua elaboració”.

Cal tindre en compte que aquest espai que la Diputació procura als productors castellonencs comptarà amb instal·lacions i equipament per a dur a terme reunions comercials i estarà a la disposició de les desenes de productors que es desplaçaran a Madrid.

La dualitat mar i muntanya, atractiu també en la gastronomia
La dualitat i convivència de l’entorn marítim amb el muntanyenc en un mateix territori és l’element diferencial de la província de Castelló que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l’hora de promocionar la destinació en les fires turístiques i també gastronòmiques dirigides al públic nacional.

Així, productes propis d’alta muntanya com la tòfona, les carns, els vins, olis i les aigües minerals combinen a la perfecció amb els millors mariscos, les taronges i altres hortalisses i verdures com la carxofa i la tomata de penjar. “Una diversitat gastronòmica amb un nivell de qualitat molt difícil de superar i al qual hem de traure el màxim partit per al nostre territori. No en va, alguns dels xefs amb els quals hem parlat ens han dit que Castelló té el millor rebost del Mediterrani, així que treballem per ella”, ha indicat Roig.

ValenciàEspañol