02:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació i la Generalitat treballen en el proper decret de coordinació per a la construcció de quatre centres socials

La Diputació de València i la Generalitat Valenciana continuen harmonitzant les seues accions en el marc del decret de coordinació entre el Consell i les diputacions en matèria de benestar social. Per a aquest propòsit, en la jornada d’ahir es va celebrar una reunió de treball en la que han participat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, a més de la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, el director general de Diversitat Funcional, Toni Raya, la directora general d’Infantesa i Adolescència, Rosa Molero, i diferents tècnics de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La trobada ha servit per a concretar les qüestions tècniques necessàries per a establir la col·laboració entre administracions a tres nivells –Generalitat, Diputació i Ajuntaments– per a la construcció dels quatre centres socials. «Els consistoris aportaran els terrenys, la Diputació invertirà en la construcció, i la Generalitat dotarà els centres de recursos per fer front a les despeses de funcionament i de personal», ha explicat Maria Josep Amigó.

La vicepresidenta ha destacat que aquestes actuacions «són fruit de la coordinació i la col·laboració institucional establerta entre administracions, de l’establiment de criteris objectius i l’aposta decidida per les polítiques socials que compartim el Consell i el govern de la Diputació en el nostre propòsit de treballar per les persones i que la ciutadania dispose dels mateixos drets i oportunitats independentment del municipi on es residisca», ha apuntat.

Per la seua part, Mercedes Berenguer ha assegurat que «l’objectiu de la Diputació és apostar per les persones y fer-ho des de la col·laboració entre les diferents administracions, com vam fer ahir fent un pas més en aquestes quatre actuacions socials tan importants per a les nostres comarques», ha indicat. «Es demostra que junts podem aplegar a més territori i a més persones. Eixe és el camí que defineix la nova etapa política i social», ha incidit Berenguer.

En concret, en el pressupost del 2017 aprovat per la Diputació de València, la corporació provincial destina un total de 5,6 milions d’euros a inversions socials, que comprenen obres en els municipis de Llíria, Sueca, Carcaixent i Paterna.

Pel que fa a les actuacions ja concretades, en primer lloc la Diputació finançarà la construcció d’un centre de recepció per a xiquetes i xiquets a l’antiga presó de Llíria. Des de la Conselleria s’estima en 900.000 euros l’import d’aquesta obra, i es col·laborarà en l’elaboració del projecte. A més, aquesta posada en marxa suposarà la recuperació d’un vell immoble municipal.

D’altra banda, una de les prioritats d’atenció, tant de la Diputació com de la Generalitat, radica en l’àmbit de la salut mental, atès que constitueix un dels col·lectius més desprotegits. Així, al municipi de Sueca es completarà la tercera fase de la residència i centre de dia especialitzat en salut mental, actualment en situació d’inici de les obres de forma immediata i que ja disposa d’un avantprojecte estimat en 2,3 milions d’euros.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Paterna ha finalitzat l’expropiació de la segona fase d’una Residència de Salut Mental, amb un pressupost d’1.600.000 euros. Aquesta infraestructura, que ja compta amb el projecte d’execució, està en disposició d’iniciar les obres de forma immediata.

Per últim, en Carcaixent, s’invertirà al Centre de Dia i el Centre d’Integració i Rehabilitació (CRIS). Un projecte on el Consistori d’aquesta localitat de la Ribera Alta ja ha aportat una memòria econòmica que pressuposta l’actuació en 800.000 euros.

Al llarg de les setmanes vinents està prevista una nova reunió entre representants de la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i els ajuntaments dels quatre municipis on estan previstes les actuacions per acabar de perfilar totes les qüestions tècniques del projecte de col·laboració entre administracions.

Últimas noticias

Contenido relacionado