La Diputació ha creat un concurs per a la difusió de l’escultura en Castelló

La Diputació reconeix l'activitat escultòrica de Castelló amb el I Concurs Provincial d'Escultura Ceràmica 2018, a més l'obra guanyadora serà el guardó que atorgue al Premi a la Innovació Ceràmica en Aplicacions Urbanes en Cevisama.

371

La Diputació de Castelló reconeixerà i donarà difusió a l’activitat escultòrica de Castelló a través de la creació de l’I Concurs Provincial d’Escultura Ceràmica 2018, les bases de la qual es van publicar en el Butlletí Oficial de la Província el passat 29 d’octubre, i el termini  de recepció de projectes es manté durant un mes a partir d’aqueixa data. L’obra guanyadora serà, a més el guardó, que el Govern Provincial atorgue al Premi a la Innovació Ceràmica en Aplicacions Urbanes que lliurarà en la Fira Internacional Cevisama.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “recolzem als artistes ceràmics castellonencs com a part del nostre suport incondicional a un dels sectors productius més importants i tradicionals de la nostra província. Valorem el talent dels escultors ceràmics de la província per a crear la identitat del premi a les aplicacions urbanes com una forma de reconeixement a la seua labor i una plataforma de difusió del seu treball en un dels fòrums internacionals més importants del sector”.

Cal tenir en compte que les escultures que es presenten tindran una temàtica lliure. La participació està oberta a tots els artistes, espanyols o estrangers, que residisquen en la província de Castelló. L’obra haurà d’estar construïda en la seua major part amb material ceràmic de la província, admetent-se la combinació amb altres materials no ceràmics sempre que aquests siguen de suport i l’obra mantinga com a material central i protagonista la ceràmica de Castelló.
La Diputació de Castelló concep el seu suport a la innovació i al talent dels professionals ceràmics de la província com, “una actuació estratègica dirigida a fomentar la competitivitat i millorar el posicionament del producte ceràmic castellonenc”.

En aqueixa mateixa línia, la Diputació de Castelló està desenvolupant al costat de l’Institut de Tecnologia Ceràmica una eina de vigilància competitiva, Vigilancer, i una altra dirigida a potenciar les solucions constructives amb ceràmica, Solconcer.