La Diputació facilita este estiu la contractació d’informadors turístics a 34 municipis

La Diputació de Castelló ha aprovat ja la seua línia d’ajudes perquè els ajuntaments puguen disposar de guies turístics, ampliant fins a 34 els municipis que es beneficiaran este estiu. Estes subvencions permeten multiplicar les oportunitats turístiques no solament a l’estiu, sinó durant tot l’any en molts casos.

Així, el Patronat Provincial de Turisme va aprovar la setmana passada una línia de subvencions de 208.541,39 euros perquè contracten a este personal turístic. 34 ajuntaments, enfront dels 30 de l’any passat. Estes subvencions suposen entre el 50% i el 95% de la despesa dels diferents municipis i estan destinades a ajuntaments integrats en la Xarxa Tourist Info.

El vicepresident responsable de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “la Diputació de Castelló aposta per dotar als ajuntaments de recursos turístics perquè puguen oferir un servei de qualitat als visitants”.

Martínez ha valorat estes ajudes, amb les quals “facilitem un recurs fonamental per als ajuntaments, ja que amb aquests professionals millorem l’atenció al visitant, generem producte turístic i vam crear ocupació en el sector, amb la contractació de persones formades que mantenen la seua activitat durant tot l’any”.

En este sentit, Martínez ha explicat la “important labor que compleixen aquests informadors turístics, que atenen el visitant quan es desplaça al municipi, però que a més estan realitzant una labor de promoció en canals digitals com les xarxes socials que visibilitza els tresors turístics dels nostres pobles”.

Entre les labors dels informadors turístics es troben atendre els visitants en l’oficina de Turisme, realitzar visites guiades pels museus i atractius del poble, promocionar l’oferta turística en altres destinacions i en xarxes socials o coordinar accions i esdeveniments durant tot l’any que servisquen com a reclam turístic i cultural.

Nous llocs de treball
Cal tindre en compte que al costat de la millora de l’atenció al turista, la creació d’ocupació és l’objectiu clau d’esta iniciativa del Govern Provincial, també d’acord al seu objectiu de consolidar població als pobles més xicotets de la província.

En este sentit, la Diputació de Castelló és l’única institució que té una línia d’ajudes perquè aquests municipis puguen millorar les seues oportunitats de dinamització turística. Crear un lloc de treball sempre és important, però a més en el cas d’un poble xicotet pot ajudar al fet que una família plantege quedar-se a viure durant tot l’any. I això és el que volem, pobles amb gent i serveis els 365 dies de l’any, ajudar-los a generar estes oportunitats per a frenar la tendència migratòria de població de l’entorn rural a l’urbà de la província, ha incidit el vicepresident de la Diputació.

Els 34 municipis que compten enguany amb informadors turístics de la Diputació són Albocàsser, Alcalà de Xivert, Almenara, Ares del Maestrat, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Borriol, Cabanes, Castelló de la Plana, Catí, Xilxes, Cinctorres, Cirat, Forcall, Xèrica, La Pobla de Benifassà, La Salzadella, Moncofa, Morella, Navaixes, Nules, Onda, Orpesa, Peníscola, Sant Mateu, Segorbe, Tírig, Torreblanca, Traiguera, Vilafamés, Vilafranca, Vinaròs i Xilxes.

ValenciàEspañol