La Diputació reconeixerà la innovació de les empreses ceràmiques amb la quarta edició del Premi Som Ceràmica

Publicitat

La Diputació de Castelló consolida el seu reconeixement a la innovació que apliquen als seus productes les empreses ceràmiques de la província en els usos urbans garantint ja la quarta edició del Premi Som Ceràmica per a l’edició 2020 de Cevisama. Així ho constata la signatura del conveni de col·laboració que articula aquests reconeixements entre la Diputació de Castelló, l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC), de l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) i la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV). Una signatura que ha liderat el president provincial, Javier Moliner, en Cevisama.

“Aquests premis són una de les potes de tot el pla estratègic amb el qual pretenem ajudar el sector ceràmic, en aquest cas premiant la innovació dels productes ceràmics que els converteixen en el millor material per al revestiment urbà. Estem decidits a aconseguir que la ceràmica de la província no solament estiga present en les llars de tot el món, sinó també als carrers i places de ciutats de tot el món, i a aqueix objectiu es dirigeix aquest reconeixement i bona part de les actuacions que realitza la Diputació de la mà dels professionals i tècnics de la província”.

PublicitatRovira  

Com a part d’aquest reconeixement l’edició del qual 2019 es va entregar fa a penes uns dies a l’empresa Exagres, la Diputació també promocionarà els productes i les tecnologies guanyadores entre els principals prescriptors de l’obra pública, per a potenciar l’ús de ceràmica en els nous projectes.

Per a això, aquest premi pretén incentivar la investigació i el desenvolupament de nous productes que siguen aplicable per a l’interés públic involucrant des del principi als agents i institucions claus del sector ceràmic provincial que ja han participat en el disseny i creació d’aquest.

Suport al clúster ceràmic provincial
La consolidació del Premi Som Ceràmica mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes es contextualitza en el continu suport i reconeixement de la Diputació al sector industrial més important de la província.

Així, el Govern Provincial promou l’ús urbà de ceràmica a través del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana Som Ceràmica, manté el seu projecte SOLCONCER sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l’ús d’aquesta enfront d’altres solucions constructives existents en el mercat així com el projecte VIGILANCER, creat amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d’una potent eina de vigilància competitiva. Això a més de la seua col·laboració amb Qualicer, amb el CICA de l’Alcora i l’Associació de Tècnics Ceràmics (ATC).

PublicitatJuega Limpio Orihuela