miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació inverteix 1.150.000 euros en la millora d’instal·lacions esportives municipals a La Costera i La Vall d’Albaida

La Diputació de València ha destinat 4.205.210,69 euros a la millora i conservació d’instal·lacions esportives en 35 municipis valencians, a través de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Esports que dirigeix Isabel García. Aquestes actuacions, que es van iniciar a la fi de 2016 i s’acabaran d’executar en el present any, encara que moltes d’elles es troben ja en funcionament, han aplegat a les comarques centrals als municipis de Cerdà, La Font de la Figuera, La Granja de la Costera, Vallada, La Llosa de Ranes, Albaida, Atzeneta d’Albaida y Ontinyent, on la inversió supera els 1.151.000 euros.

Dels més de 4 milions destinats per la Diputació de València a les comarques valencianes, 2.200.000 euros han servit per a “donar resposta al deute històric de la Generalitat amb alguns municipis i infraestructures esportives que es van projectar en el periode 2007-2012 però mai van arribar a executar-se, i que ara gràcies a la col·laboració del nou Consell i la Diputació hem desbloquejat perquè aqueixos diners no desaparega i aquests municipis vegen per fi millorades les seues instal·lacions esportives”, ha explicat el president, Jorge Rodríguez.

“No parlem d’obres faraòniques o megaprojectes que després queden sobre el paper”, ha assegurat Rodríguez, “sinó d’actuacions que s’han dut a terme o s’estan executant actualment i que resolen problemes reals dels veïns en l’ús de les instal·lacions esportives dels seus municipis”. D’aquesta forma, s’aconsegueix un triple objectiu, com és “saldar aqueix deute històric, donar solució a problemes diaris de les persones i respectar la iniciativa dels ajuntaments a l’hora de decidir les infraestructures necessàries per als seus municipis”.

Així, en la comarca de La Costera, la inversió provincial ha anat destinada a reparar la pista de futbet de La Granja de la Costera, instal·lar gespa artificial al  camp de futbol de La Font de la Figuera i reparar el de Vallada, a més de dotar de vestuaris el pavelló poliesportiu de Cerdà i concloure les obres del pavelló poliesportiu de La Llosa de Ranes, tot açò amb un pressupost global de 405.143 euros.

Una nova pista d’atletisme a Ontinyent, la remodelació integral del poliesportiu d’Albaida i la construcció de graderies i vestuaris en el camp de futbol d’Atzeneta d’Albaida són les actuacions incloses dins d’aquest pla en la comarca de La Vall d’Albaida, on la inversió ronda els 750.000 euros.

Autonomia local i sostenibilitat

En paraules de Jorge Rodríguez, “amb aquestes inversions vam demostrar l’aposta d’aquesta institució per la pràctica de l’esport, però sempre respectant l’autonomia dels alcaldes i alcaldesses, que són els que han proposat aquestes actuacions, i no a través de plans teledirigits que impedien als ajuntaments invertir els diners en allò que realment necessitaven”.

Per la seua banda, la diputada d’Esports, Isabel García, ha destacat “l’elaboració d’aquest pla en un temps rècord gràcies a la col·laboració dels municipis”, i ha fet un repàs de les obres en instal·lacions esportives en les quals s’ha implicat la Diputació, valorant la “dotació econòmica que alguns ajuntaments han aportat als projectes per a dur a terme aquestes obres de gran interès ciutadà”.

García ha coincidit amb el president a l’hora de posar en valor aqueixa dignificació de la pràctica de l’esport i la “responsabilitat de la Diputació a l’hora d’ajudar als municipis a tenir instal·lacions en bon estat i sostenibles, adequades als usuaris que habitualment les gaudeixen”.

A l’acte han assistit alcaldes i regidors de la pràctica totalitat dels municipis en els quals s’han projectat i executat aquestes obres. Tots han coincidit a valorar positivament el “canvi de criteris en els plans provincials, que ara donen una major capacitat de decisió als ajuntaments i es basen en criteris objectius amb els quals resulta molt fàcil calcular les ajudes que es van a rebre”.

Últimas noticias

Contenido relacionado