08:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació inverteix 1,2 milions d’euros en ampliar la carretera d’accés a Gavarda i millorar la seua seguretat

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha visitat aquest dijous les obres que la Diputació de València està duent a terme en la carretera d’accés a Gavarda des de la A-7 a fi de millorar la seguretat en una via que transiten diàriament més de 2.800 vehicles. Acompanyat de l’alcalde de Gavarda, Vicent Mompó, Seguí ha supervisat l’avanç dels treballs en els quals la institució provincial invertirà un total d’1.218.202,18 euros i que tal com ha explicat, tenen per objecte “ampliar la plataforma, dotant a la calçada de vorals i cunetes de seguretat, a més de millorar les interseccions per a dotar de major seguretat els dos accessos al municipi”.

La carretera CV-557, inclosa en la xarxa de carreteres de la Diputació de València, constitueix la via de comunicació entre els municipis de Gavarda (antic i nou) i Antella amb l’A-7. El tram objecte de l’obra, d’aproximadament un quilòmetre de longitud, presenta en l’actualitat un ample de plataforma insuficient, sense vorals, la qual cosa ho fa inadequat per a l’important tràfic que suporta. Aquesta circumstància, unida al gran nombre d’accessos existents al llarg de tota la via, fan que la funcionalitat i la seguretat de la carretera no siguen les adequades.

Davant aquesta situació, l’objectiu principal de l’obra, tal com ha explicat el diputat de Carreteres, és el de” millorar la funcionalitat i seguretat de la carretera mantenint una adequada accessibilitat al territori”. Per a açò s’ha projectat la millora en planta i alçat del traçat de la carretera i una ampliació de la plataforma de la mateixa fins a aconseguir una amplària de 10 metres, la qual cosa permetrà dotar a la via de dos carrils de 3,10 metres, una mitjana central de 0,8 metres i dos vorals laterals d’un metre i mitjà cadascun. “L’àrea de Carreteres té com a funció principal vertebrar el territori en tota la província de València i fer-ho d’una forma segura i aquest és un exemple d’açò”, ha afegit Pablo Seguí.

L’actuació, que s’espera que estiga acabada abans de l’estiu, comença en la miniglorieta existent en l’enllaç amb l’A-7 i finalitza en l’accés al nou poble de Gavarda, on s’està substituint l’actual glorieta partida per una nova rotonda. També es millora la intersecció en “T” d’accés al municipi, situada a meitat del tram, ampliant la seua amplària de forma per a incorporar nous carrils d’espera i acceleració.

Vicente Mompó ha destacat que amb aquesta actuació es dóna resposta a una antiga reivindicació dels veïns i veïnes de Gavarda: “Feia molts anys que treballàvem perquè la Diputació solucionara la intersecció d’accés al poble, que en els temps en els quals estem no tenia ja sentit seguir mantenint-la com estava”, ha assegurat. “L’actuació – ha afegit– no solament millorarà aquest accés i a ampliar la calçada, permetent una circulació més fluida, sinó que a més permetrà també que es puga girar cap a l’autovia des de la primera entrada”, alguna cosa que ara no està permès, però que molts vehicles realitzen cada dia amb el consegüent perill que açò comporta.

Últimas noticias

Contenido relacionado