jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació inverteix per a frenar la despoblació de l’interior de València

Les xifres evidencien que desenes de municipis de l’interior de la província de València solament poden fixar-se com a objectiu sobreviure amb el model tradicional de finançament local. Des de l’arribada a la Presidència de la Diputació de Jorge Rodríguez i la seua intenció de “no deixar a ningú en el camí”, comarques com Los Serranos, el Rincón de Ademuz, la Hoya de Buñol o la plana Utiel-Requena, amb un índex de població de 25 habitants per quilòmetre quadrat, poden plantejar-se fer front a la despoblació i consolidar-se com a nuclis urbans.

Amb la vista posada a frenar eixa despoblació en una superfície de més de 4.000 quilòmetres quadrats, que és el que abasten les quatre comarques, Rodríguez va emprendre la seua particular gira d’interior per a seguir de prop l’estat de les inversions engegades per la Diputació i conéixer la realitat i les necessitats de cada municipi.

En paraules del president, “qualsevol persona té dret a habitar en aquests xicotets nuclis poblacionals als quals aquesta institució ha d’ajudar a garantir els serveis i infraestructures bàsiques, doncs eixa és la principal raó de ser de la Diputació”. De quina manera? “Podem contribuir a dinamitzar els recursos naturals de cada poble i seguir invertint en les seues potencialitats, com pot ser el turisme rural o el manteniment de la indústria que dóna treball a aquestes comarques”, explica Rodríguez.

La gira de Jorge Rodríguez pel territori valencià es va iniciar a Chera, on l’alcalde, Alejandro Porter, va traslladar al president els problemes que causa el desbordament del Pantà de Buseo, especialment en municipis com Bugarra, Gestalgar i Sot de Chera, que es troben al costat del llit del riu. Precisament l’alcalde d’aquest últim municipi, Tomás Cervera, va mostrar a Jorge Rodríguez els desperfectes causats per les últimes pluges, provocats pels problemes en l’embassament que prèviament havia visitat el president.

Durant el recorregut per l’alberg rural de Sot, en el qual la Diputació ha invertit 200.000 euros per a seguir dinamitzant el turisme en la zona, Rodríguez va assenyalar que ajudarà a aquests municipis a resoldre els problemes generats pel pantà, en el seu paper d’interlocutor amb altres organismes com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Conselleria de Medi ambient i la Delegació del Govern.

El president de la Diputació, acompanyat pels diputats Pablo Seguí, Mercedes Berenguer i Mª Carmen Contelles, va completar la primera jornada de visites a Titaguas, on una inversió propera als 100.000 euros de la Corporació en la zona industrial d’aquest municipi de los Serranos ha permès que l’empresa de dolços Monteturia, que genera mig centenar de llocs de treball en la comarca, mantinga la seua ubicació en poder incrementar la potència elèctrica.

Últimas noticias

Contenido relacionado