Diputació invertirà 869.587 euros en la rehabilitació del Castell de Peníscola

La Diputació de Castelló invertirà un total de 869.857 euros en la rehabilitació del Castell de Peníscola durant el pròxim any per a donar l’impuls definitiu a aquest edifici històric com a emblema del turisme provincial d’acord al Pla Director que la Diputació està implementant amb una inversió de 4,5 milions d’euros.

Les actuacions més destacades entre les quals escometrà la Diputació el pròxim any són les que tenen a veure amb les obres de condicionament del Saló Gòtic, la Capella i el Saló del Conclave i Masmorres.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, s’ha mostrat convençut que “aquesta nova actuació acabarà de condicionar el castell com el producte turístic més important que té la província. Prova d’açò és el salt qualitatiu que hem donat a la visita a aquest monument com a recurs turístic al servei de la dinamització econòmica de la província i també com a eina per a divulgar part de la història de Castelló”.

Entre les actuacions que contempla la Diputació per al pròxim any com a part d’aquest treball de millora del Castell del Papa Lluna, figura a més la reconducció d’aigües pluvials que en aquests moments constitueixen un problema per les humitats generades en les diferents sales, per obres fetes en la primera meitat del segle XX en el Pati d’Armes del Castillo.

Sales ha anunciat a més la contractació de “prospecció amb geo-radar al departament d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria de la Universitat Politècnica de València, per a esbrinar què s’amaga sota la capella, entre aquesta i la roca que la suporta. Un terreny que segons totes les evidències pot haver romàs intacte des de la seua construcció o contenir alguna cripta templaria”.

La inversió provincial permetrà actuar a més en l’única part del Parc d’Artilleria que no pot visitar-se actualment a causa de l’estat de la coberta, el Polvorí.

“Totes aquestes actuacions contribuiran a traure tota l’esplendor a un monument que ja ha demostrat el seu enorme potencial turístic i cultural. Posarem totes les oportunitats que brinda tenir un recurs com aquest al servei de la província, ja que és un important reclam que beneficia també a la visita d’altres recursos i l’experiència en altres productes turístics en la província”, ha indicat Sales.

CatalanSpanish