Diputació invertirà en la creació del Centre de Recepció de Visitants de la Basílica de Sant Pasqual

El Govern Provincial finançarà esta actuació de posada en valor el patrimoni cultural i impuls del turisme religiós a Vila-real

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat una inversió de 70.000 euros amb la qual el Govern Provincial finançarà íntegrament la realització del Centre de Recepció de Visitants de la Basílica, Convent i Real Capella de Sant Pasqual a Vila-real. Amb este nou impuls inversor, la Diputació es consolida com l’administració que més recursos destina a la posada en valor del patrimoni cultural i històric de vila-real vinculat al seu patró, Sant Pasqual, i a l’impuls del turisme religiós a la ciutat com a font de creació de noves oportunitats econòmiques i d’ocupació.

El president Moliner participarà va participar en la Junta Ordinària del Patronat de la Fundació Pro-Monestir i Basílica de Sant Pasqual Baylon de Vila-real de la qual la Diputació forma part com a patró. “Des del Govern Provincial estem convençuts que projectar en la societat els valors de Sant Pasqual i el seu llegat té un clar impacte turístic, cultural i social que beneficia a Vila-real i, per tant, a tota la província. Estem molt orgullosos del nostre patrimoni històric, artístic i religiós, i treballem perquè la seua difusió i posada en valor revertisca també en noves oportunitats per als nostres ciutadans i municipis”.

Cal recordar que la Diputació de Castelló manté a més un conveni de col·laboració amb la Fundació a través del que articula la seua aportació anual de 10.000 euros per contribuir a l’activitat i comeses d’esta.

Descripció dels treballs

A través del finançament de la Diputació, la Fundació Pro-Monestir i Basílica Sant Pasqual Baylón va a poder dur a terme l’adequació de dependències i façana del convent de les Germanes Clarisses per a la realització del Centre de Recepció de Visitants de la Basílica, Convent i Real Capella de Sant Pasqual.

En la previsió de treballs a dur a terme s’inclou adequar dos sales contigües situades al costat de l’accés al convent pel carrer Sant Pasqual, i convertir-les en sala de recepció de visitants equipada per a la projecció d’audiovisuals; adequar i remodelar l’accés a esta sala des del vestíbul d’accés, substituint els graons existents per una rampa; fer accessible el bany existent per a usuaris amb mobilitat reduïda; remodelar la façana exterior del volum que comprén esta sala, millorant el seu aspecte; substitució de la coberta plana actual, molt deteriorada, per una coberta inclinada a una aigua, amb teula que la integre en el seu conjunt.

CatalanSpanish