Diputació hi ha invertit més de 356.000 euros a Almussafes en l’últim any

almussafes diputacio actualitat valenciana

 

A les 17 hores de hui dimecres 31 de gener, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha arribat a Almussafes per a iniciar un tour oficial que li ha portat a conéixer de primera mà les intervencions urbanístiques que l’Ajuntament ha executat, en l’últim any, amb els més de 356.000 euros concedits via subvenció de l’ens provincial.

Durant l’hora i mig transcorreguda, la màxima autoritat provincial, junt amb el president de l’executiu i altres edils de la corporació municipal, ha visitat el punt de connexió del desincustrador electrònic anticalcari, la Pista Polivalent, el Camp de Futbol Municipal i també el Pavelló Poliesportiu.

Toni González ha donat la benvinguda oficial a Jorge Rodríguez en la Casa Consistorial, dependència pública en què s’ha inaugurat la recepció amb la firma i record escrit que el president de l’organisme provincial ha deixat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, com un recordatori del seu pas per Almussafes.

“La Diputació ha aconseguit recuperar el seu prestigi i l’esperit municipalista que mai hauria d’haver perdut i això passava per ser just i finalitzar amb un repartiment arbitrari dels fons”, ha explicat el president a la seua arribada a la localitat. Així mateix, Rodríguez ha exalçat la utilitat de la Diputació per als municipis, al convertir eixa filosofia en accions concretes i reals.

“Vam posar en funcionament un Pla d’Inversions Financerament Sostenibles que, en el cas d’Almussafes, es va traduir en una inversió de 300.000 euros. Posteriorment, un segon pla en què se li van concedir més de 90.000 euros i hem traslladat eixos criteris objectius també al Pla d’Obres i Servicis i a la resta de plans provincials, molt especialment a un instrument que venien reivindicant els alcaldes que era la posada en funcionament del Fons de Cooperació Municipal, que per primera vegada es va fer realitat el passat any.

Tot això en el seu conjunt ha permés que Almussafes, en els dos últims anys, haja aconseguit 875.000 euros, enfront dels 330.000 euros rebuts en els dos anys anteriors. Però Almussafes no ha aconseguit res que no meresquera per justícia, sinó allò que basant-se en criteris objectius hauria d’haver rebut sempre”, ha conclòs el president de la corporació provincial.

Les autoritats han recorregut els distints projectes empresos en la localitat en l’últim any dins de les convocatòries dels plans provincials, obres que han suposat una inversió de més de 356.000 euros, a més de visualitzar altres actuacions urbanístiques que es plasmaran en un futur immediat.

“Des de la nostra arribada al govern municipal, ens hem acollit als distints plans de la Diputació, una iniciativa que ens ha permés rebre una gran quantitat de fons per a materialitzar diferents actuacions urbanístiques que, sens dubte, han millorat la nostra població i han beneficiat particulars i a entitats locals”, ha destacat González, el qual ha incidit en el fet de que és la primera vegada que un president de la nostra institució provincial visita Almussafes i s’ha mostrat satisfet per haver aconseguit multiplicar per tres les subvencions rebudes durant els últims dos anys, respecte al pressupost global aconseguit en els dos últims anys de l’anterior govern provincial.

“Una de les justificacions de per què són necessàries les Diputacions és, sens dubte, la gestió que està duent a terme Jorge Rodríguez al capdavant de la Diputació, qui ha demostrat des d’un primer moment que la seua màxima preocupació són les persones i eixes polítiques socials i també d’ocupació que ha potenciat són una bona mostra d’això”, ha assenyalat. Així mateix, el primer edil ha incidit en l’aposta del president per una distribució proporcional de les subvencions, “un fet que ha beneficiat a la nostra localitat”.

La primera destinació de la visita ha sigut la rotonda que separa Almussafes de Benifaió, punt concret de localització del desincrustador electrònic anti calcari, dispositiu instal·lat la passada setmana i subvencionat íntegrament amb el pla d’inversions financerament sostenibles de la Diputació de l’any 2017 amb un pressupost de 74.000 euros.

L’itinerari planificat ha inclòs, així mateix, un alt en la Pista Polivalent, espai destinat a l’oci i el temps lliure de 6.000 metres quadrats de superfície i emplaçat junt amb el camp de futbol municipal, que s’ha convertit en seu d’una gran quantitat d’esdeveniments oficials a l’aire lliure, entre ells els tradicionals concerts, a més d’acollir multitud d’activitats organitzades directament pel teixit associatiu local. La segona fase d’esta instal·lació pública, inaugurada durant les passades Festes Locals de 2017, es va construir amb una subvenció de 140.425,42 euros concedida a través del Pla Provincial d’Obres i Servicis 2016.

Les autoritats també s’han desplaçat fins al camp de futbol municipal per a visitar la zona que actualment acull el camp de terra, un ampli espai esportiu que l’executiu local té previst reactivar amb la construcció en el mateix d’un camp de futbol 11 i d’un camp destinat al tir amb arc. “Per a desenrotllar ambdós projectes, que sorgixen de les peticions traslladades a l’Ajuntament per part d’ambdós clubs esportius,  sol·licitarem el PPOS 2018-2019”, explica l’alcalde.

La visita del president de la Diputació ha conclòs després de l’última parada del recorregut oficial: el gimnàs del pavelló poliesportiu, el projecte d’ampliació del qual està en procés de licitació i s’executarà amb la subvenció per import de 142.101,74 euros, concedida a través del PPOS 2017.